МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: enoty

#8266
Вітаю! Моєму синочку 3 місяці,а він досі має тільки рідкий кал, я вже пробувала їсти різноманітну їжу (годую його груддю),а все одно нічого не змінюється, тільки став рідше випорожнятися, може навіть 2 дні не ходити по великому, а потім знову дуже багато рідкого калу за один раз, що навіть памперс не витримує. Підскажіть будь ласка з чим це зв язано і як можна йому допомогти?
дякуючі enoty
#8269
Добрий вечір! На мою думку, Вам не варто хвилюватися, бо частота стулу та його консистенція на грудному вигодовуванні можуть бути досить різноманітні ( може бути стул після кожного годування грудьми, а може один раз у 2-3 доби, але це є варіантами норми; за консистенцією калу також багато варіацій). Якщо Ваш малюк добре розвивається у фізичному( набирає вагу не менше 500 г за місяць),моторному та розумовому плані та має гарний настрій і самопочуття, не треба йому заважати. Якщо малюка мучили ккишкові коліки, то для Вас є приємна новина: їх інтенсивність та частота після 3 місяців йде на спад, отже, буде краще. Кал у дитини на грудному вигодовуванні змінюється в залежності від того, що їли Ви. Але через декілька місяців це буде не так помітно,бо ферментна система малюка буде більш дозрілою. Якщо у Вас вистачає молока, бажання та терпіння, раджу Вам до 6 місяців годувати ТІЛЬКИ грудьми, бо ферментна система дитини ще не в змозі перетравлювати усілякі соки, пюре, каші, суміші та ін. Тож Ваше молоко є найкращим! До свого раціону включіть кисломолочні продукти, каші, клітковину. Коли з 6 місяців почнете вводити прикорми, кал теж буде змінюватися, стане більш густим. Якщо животик буде продовжувати турбувати і кал дуже рідкий або жирний та його багато, здасте копрограму (це аналіз калу, який показує здатність травної системи перетравлювати їжу). Я думаю, у Вас і малюка буде все гаразд!!!
дякуючі astra
#10668
Здравствуйте!
Моей крошке 2,5 годика. В течение 3х недель появились проявления запора: она не ходит в туалет по 2-3 дня, а кал стал твёрдым. Теперь дочка даже плачет, когда садится на горшок! Я попробовала дать ей эспумизан, но совсем не увидела эффекта. Несколько дней назад делала ей клизму, но похоже, что неправильно. Подскажите, действительно ли у таких маленьких бывает запор и что теперь делать? Нужна ли какая-то специальная диета? Нужна ли клизма в данном случае?
Заранее спасибо. :bye2:
дякуючі enoty
#10693
Добрый день!Скорее всего у Вашей малышки так называемый функциональный запор, который появился вследствии превалирования в еде мучной, злаковой пищи и недостатка клетчатки
+ могла сформироваться неприязнь к горшку вследствии самого запора. Если животик не вздут и не бурчит, эспумизан давать не надо, так как он не влияет на перистальтику кишечника, а только снижает газообразование. Можно поставить малышке свечку (глицериновую или облепиховую) для размягчения стула. Иногда этого бывает достаточно. Включите в питание побольше овощей и фруктов,каши (за исключением рисовой и манной), овощные супы, тушёные овощи, хлеб с отрубями или грубого помола, побольше жидкости (компоты, узвары,вода), старайтесь давать меньше сдобы и выпечки,свежего хлеба, сладкого, жирного,колбасы, пельменей,вареников и т.д. Если от свечки в течение 2-3 дней нет эффекта, можно воспользоваться либо детской клизмой (пиколакс и т.д), либо короткое время 5-10 дней принимать мягкое слабительное (дуфалак,нормазе)

Шукаєте захоплююче хобі, яке допоможе вам розслаби[…]

Купую і в інтернеті і в магазинах, якось вдається […]

Ремонт дома

Дякую! Краса.

Долгое время я искал качественные металлические дв[…]

Ще більше корисного та цікавого!