МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: юрист Вікторія

#14575
Статтею 157 Сімейного кодексу України закріплено обов'язок того із батьків, який проживає окремо, брати участь у вихованні дитини та право приймати участь у її вихованні. Той із батьків, з ким проживає дитина, не має права перешкоджати тому з батьків, хто проживає окремо, спілкуватися з дитиною та брати участь у її вихованні, якщо таке спілкування не перешкоджає нормальному розвиткові дитини. Окрім того, батьків законодавством зобов'язано вирішувати всі питання виховання дитини спільно. У відповідності до ст.153 СК України мати, батько та дитина мають право на безперешкодне спілкування між собою. Згідно ст.141 СК України та ч.3 ст.11 Закону України «Про охорону дитинства» батьки мають рівні права та обов'язки щодо дитини.
Судом можна встановити режим відвідування дитини батьком або матірю, але перешкоджати не можна.
Лише рішенням суду, можна оскаржити ,якщо батько веде асоціальний образ життя.
дякуючі юрист Вікторія
#15409
Мені розповіла жінка Олена Яресько ситуацію, що її сину забороняє спілкуватися дружина з дітьми.

Якщо батько не може бачитися з дітьми, є сенс звернутися до виконавчої служби, щоб працівники сприяли спілкуванню батька та дітей. А також до представника органу опіки та піклування, при міськраді. Вони можуть також клопотати, щоб батько приймав участь у вихованні дитини, оскільки
У відповідності до ч.3 ст.157 СК України той із батьків, з ким проживає дитина, не має права перешкоджати тому з батьків, хто проживає окремо, спілкуватися з дитиною та брати участь у її вихованні, якщо таке спілкування не перешкоджає нормальному розвиткові дитини. Участь у вихованні дитини є не лише правом батьків, а й обов'язком, ухилення від виконання якого має наслідком покладення на них відповідальності, встановленої законом.
дякуючі юрист Вікторія
#20999
Можно ли вывезти ребенка за границу без согласия отца?

Відповідь юриста:
Кабмин запретил гражданам Украины вывозить за пределы страны детей в возрасте до 16 лет без согласия второго родителя. Об этом идет речь в постановлении №733 от 19 октября.
Для подтверждения согласия второго родителя, если за рубеж подросток едет только с матерью или отцом, потребуется нотариально заверенный документ и отметка в паспортном документе о взятии на постоянный консульский учет.
http://protokol.com.ua/ru/kabmin_zapret ... roditelya/
дякуючі юрист Вікторія
#48957
Аліна з Фастова пише: "У мене складна ситуація. Дитина моя 4 роки жила у бабусі (свекрухи) і тепер так каже, вона до тебе не піде і не віддає мені її. Сказати, що я переживаю, не передати. Дитина мене не бачить (їй 11 років), але бабка подарунки передає, каже ти не виховувала, по заробітках була. Що робити?????"

Відповідь юриста: Я Вам одразу раджу звернутися до суду з позовною заявою про про відібрання дитини.
Заяву складіть так:

До місцевого суду
заявник ПІБ, адреса, телефон, ел.пошта
Відповідач (ваша свекруха) ПІБ, адреса, телефон.

ЗАЯВА
про негайне відібрання малолітньої дитини та повернення дитини за попереднім місцем проживання

Я, ПІБ, є матірю малолітньої дитини ПІБ, яку на даний час без законних підстав утримує у себе відповідач за адресою (вказати). (Напишіть скільки років проживає дитина. І як відповідає сторона на ваше бажання забрати дитину). На мої вмовляння відповідач відповідає лайкою та скандалами, і перешкоджає мені вихованню дитини. Я зазнаю великих моральних страждань, що не можу спілкуватися з дитиною та виховувати її.
Прошу суд прийняти рішення про про відібрання дитини, яку відповідач незаконно утримує.

дата ,підпис.
додатки: 1. Копія паспорта позивача, 2. копія сва-ва про народження, квитанція про сплату судового збору.

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!