МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: юрист Вікторія

Аватар користувача
дякуючі Zvezda
#64753
Дд.
Підкажіть,будь ласка, хочемо з чоловіком придбати квартиру в будинку, який ще не сдан. На сайті можно бачити хід будівництва. Питання: які документи повинні нам показати при укладенні договору?
дякуючі юрист Вікторія
#64767
Відповідно до Закону України «Про містобудівну діяльність» всі об'єкти будівництва поділяються на I, II, III, IV і V категорії складності. На ринку інвестування найчастіше зустрічаються об'єкти III, IV і V категорій складності.
Для будівництва об'єкта III категорії складності забудовник повинен мати такі документи:
Документ, що підтверджує права забудовника на земельну ділянку, на якій здійснюється будівництво об'єкта. Земельна ділянка може бути у забудовника у власності, в оренді чи постійному користуванні. Перевірте, щоб цільове призначення земельної ділянки відповідало будівництву багатоквартирного житлового будинку.
Містобудівні умови і обмеження.
Технічні умови.
Проектна документація.
Декларація про початок будівельних робіт, зареєстрована інспекцією архітектурно-будівельної контролю.
В той же час, для будівництва об'єкта IV і V категорії складності забудовник повинен мати всі перераховані вище документи, і ще документи, що підтверджують проведення експертизи проектної документації (експертний звіт щодо розгляду проектної документації), а також дозвіл про виконання будівельних робіт. Крім того, підрядник об'єкта будівництва IV і V категорії складності зобов'язаний мати ліцензію на проведення господарської діяльності, пов'язаної з будівництвом об'єкта архітектури.
дякуючі юрист Вікторія
#64864
Артем, Вінниця: Коли вирішується питання про притягнення особи до відповідальності за прояв неповаги до суду?

Відповідь юриста:
Рада суддів України звернула увагу суддів на необхідність реагування на прояви неповаги до суддів та затвердила рекомендації щодо притягнення до відповідальності за такі правопорушення. Про це йдеться у рішенні РСУ від 4 листопада 2016 року № 74.
При цьому питання про притягнення особи до відповідальності за прояв неповаги до суду вирішується судом негайно після вчинення порушення, для чого в судовому засіданні оголошується перерва.
Безпосередньо адміністративна відповідальність за прояв неповаги до суду передбачена ст. 185-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Такими правопорушеннями вважаються злісне ухилення від явки в суд свідка, потерпілого, позивача, відповідача, експерта, перекладача; непідкорення зазначених осіб та інших громадян розпорядженню головуючого; порушення порядку під час судового засідання; вчинення будь-ким дій, які свідчать про явну зневагу до суду або встановлених у суді правил; невиконання поручителем зобов’язань, покладених судом під час провадження у справах за адміністративними позовами з приводу затримання та видворення іноземців та осіб без громадянства.
У разі вчинення будь-яких із вищезазначених дій суд зобов'язаний ініціювати провадження у справі про адміністративне правопорушення.
дякуючі Nata_Nata
#65020
Zvezda писав: 25-06-2019, 11:28:54 Дд.
Підкажіть,будь ласка, хочемо з чоловіком придбати квартиру в будинку, який ще не сдан. На сайті можно бачити хід будівництва. Питання: які документи повинні нам показати при укладенні договору?
Идите к юристу
дякуючі юрист Вікторія
#65030
Для перевірки власника чи орендаря земельної ділянки створена Публічна кадастрова карта.
Відомості, що містяться у ній є відкритими, там можете спостерігати, Ваш обєкт будівництва
дякуючі юрист Вікторія
#66118
Роман, Марганець: Хто може отримати витяг з реєстру нерухомого майна?
Відповідь юриста:
Так, згідно з пунктом 48 Порядку ведення Державного реєструречових прав на нерухомемайно, затвердженогопостановоюКабінетуМіністрівУкраїнивід 26 жовтня 2011 року № 1141, у Державному реєстрі прав передбаченоформування, зокремавитягу, якийнадаєтьсявласникунерухомого майна, йогоспадкоємцям (правонаступникам); витяг, якийнадається в процедурідержавноїреєстрації прав; витяг, якийнадається в процедурівзяття на облікбезхазяйногонерухомого майна.
Водночасвиключновитяг, якийнадаєтьсявласникунерухомого майна, йогоспадкоємцям (правонаступникам), міститьінформацію про державнуреєстрацію права власності та іншихречових прав на нерухомемайно, обтяження таких прав, наявну у розділі Державного реєстру прав, відкритому на такийоб’єкт, на дату та час йогоформування.
дякуючі katef
#66395
Витяг з реєстру нерухомого майна може отримати власник цього майна, його спадкоємці (правонаступники), а також інші особи, які мають законний інтерес у встановленні правового стану конкретного об'єкта нерухомості. Зазначена інформація може бути важливою, наприклад, при укладенні договорів купівлі-продажу, взятті на облік, вирішенні спорів щодо власності чи інших прав на нерухоме майно.

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Привіт, як справи?

Ще більше корисного та цікавого!