МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: юрист Вікторія

дякуючі All0chka
#30549
Здравствуйте! Я работаю на декретной ставке. Меня интересует вопрос, если я уйду в декрет тоже, мне выплатят пособие и сохранится ли за мной рабочее место?
дякуючі юрист Вікторія
#30571
відповідь юриста:
конечно, за вами сохранится и рабочее место, и будут выплачивать декретные, не переживайте, права женщины в таком случае защищены, а как выйдете из декрета, могут создать для Вас рабочее место и будете работать. Если же без основательно по Вашему выходу, место сократят, можете обратиться в комиссию по трудовым спорам, т.к. ваше право на работу это обязательно. закон захищає права таким чином: "заборонено звільняти вагітних та жінок, які мають дітей віком до трьох років (за певних умов — до шести років) з ініціативи власника, окрім ліквідації підприємства, коли допускається звільнення з обов’язковим працевлаштуванням".
https://www.kadrovik01.com.ua/article/3 ... pratsvnika
дякуючі юрист Вікторія
#32108
Аліна з Трускавця питає: Я влаштувалась на роботу бухгалтером в комунальне підприємство, через ЦЗ, і тепер іду в декрет, до декрету я пропрацювала 4, 5 місяці. Яка допомога мені буде?

Відповідь юриста:
Відповідно до ст.19 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», застраховані особи, які протягом дванадцяти місяців перед настанням страхового випадку за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування мають страховий стаж менше шести місяців, мають право на матеріальне забезпечення відповідно до цього Закону в таких розмірах: 2) допомога по вагітності та пологах - виходячи з нарахованої заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески, але в розрахунку на місяць не вище двократного розміру мінімальної заробітної плати та не менше за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом у місяці настання страхового випадку.
дякуючі юрист Вікторія
#64532
Юлия, Краматорск Задерживают декретные деньги, куда обращаться?

ответ юриста:
1. Можно пожаловаться о Вашей ситуации на горячую линию Министерства социальной политики, рассказав Вашу ситуацию.
2. Обратиться в инспекцию по охране труда по месту жительства с заявлением.
Аватар користувача
дякуючі Seor
#64674
Добрый день! Есть понятие декрет и отпуск по уходу за ребенком. На сколько я понимаю декрет это 2 месяца до родов и 2 после. Тоесть получается что через 2 месяца после родов молодую маму всё-таки могут уволить с работы, я правильно понимаю?
#64683
Відповідно до ст. 13,14 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» право на омогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку за цим Законом має особа один з батьків дитини, усиновлювач, опікун, баба, дід або інший родич), яка фактично здійснює догляд за дитиною. Особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту) на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності та господарювання або у фізичних осіб, допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається на підставі витягу з наказу (розпорядження) роботодавця про надання особі, яка фактично здійснює догляд за дитиною, відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
#64958
Олеся, Тернопіль: я працюю на комунальному підприємстві, але мені кажуть, як я вийду в декрет. можуть не взяти знову, їм треба той. хто буде нормально ппрацювати, і бухгалтер краще, ніж я. Чи можуть бути гарантії для мене?


Відповідь юриста:
Статтею 184 КЗпП України передбачені гарантії при прийнятті на роботу і заборона звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей, які полягають в наступному.
Забороняється відмовляти жінкам у прийнятті на роботу і знижувати їм заробітну плату з мотивів, пов'язаних з вагітністю або наявністю дітей віком до трьох років, а одиноким матерям - за наявністю дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда (ч. 1 ст. 184).
При відмові у прийнятті на роботу зазначеним категоріям жінок власник або уповноважений ним орган зобов'язані повідомляти їм причини відмови у письмовій формі. Відмову у прийнятті на роботу може бути оскаржено у судовому порядку (ч. 2 ст. 184).
Звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років - частина шоста статті 179), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням. Обов'язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору (ч. 3 ст. 184).
дякуючі Mashas
#65013
All0chka писав: 24-06-2017, 16:41:17 Здравствуйте! Я работаю на декретной ставке. Меня интересует вопрос, если я уйду в декрет тоже, мне выплатят пособие и сохранится ли за мной рабочее место?
Авжеж
дякуючі Nata_Nata
#65019
All0chka писав: 24-06-2017, 16:41:17 Здравствуйте! Я работаю на декретной ставке. Меня интересует вопрос, если я уйду в декрет тоже, мне выплатят пособие и сохранится ли за мной рабочее место?
закон для всех один
дякуючі ilinar
#65036
Смотря отец или мать, хотя разницы нет особой, в любом случае должны дать декрет. Это уже на законодательном уровне :hot: ! В крайнем случае можете угрожать начальству тем, что будете судится с компанией, обычно разговоры об этом уже пугают.
#65039
Маргарита А. Суми: "Чи може керівництво підприємство звільнити мене, я вагітна, а він закриває ПП, тобто кафе, я там працюю кухарем, що робити?"

Відповідь юриста:
Відповідно до ч.3ст.184 КЗпП України звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років, одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини з інвалідністю з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням.Обов'язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору.

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!