МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: юрист Вікторія

дякуючі Nikolay Virs
#65301
Здравствуйте! У мужа была кредитка с лимитом 3000. В 2016-17 (не помню) по сроку ее окончания-в банке отказались выдавать новую и заблокировали счет. Сейчас узнаем что был суд и присудили долг 43000. Проживаем не по прописке, о судах не знали! С кем договариваться – с банком или исполнительной службой и можно ли эту сумму уменьшить и до каких размеров в лучшем случае??? Спасибо большое!!! :)
#65304
такая сумма могла случиться из условий договора, это может быть и пеня, и проценты и разные начисления, нужно изучить ваш договор, я не знаю, есть ли решение суда, если нет, тогда можете написать на главу правления банка, узнать откуда и как возникла сумма договора, попросить о реструктуризации. в суде в любом случае вряд ли вы дело выиграете, тк. вы обязаны будете заплатить все по договору, но опять же, можете простить о реструктуризации долга. вы можете посмотреть реестр исполнительной службы себя по фио есть ли вы должник.
#65945
Марія, Чернівці, я уклала кредитний договір, згідно отримала встановлений кредитний ліміт на кредитну картку «Універсальна» в сумі 300 грн. (з подальшим збільшенням) зі сплатою відсотків за користування кредитом у розмірі 30.00 % на рік на суму залишку заборгованості за кредитом з кінцевим терміном повернення, що відповідає строку дії картки. Гроші я використовувала на лікування важкохворого батька та утримання двох малолітніх синів. Дуже велика пеня та відсотки, я сплатити їх не можу. Що робити?
Відповідь юриста:
Вам важливо позиватися до суду, щоб там було вивчено усі обставини Вашого кредити, чи містить анкета-заява відомості щодо розміру відсотків, комісії, пені, штрафів тощо. За змістом частин 1,2 статті 1055 ЦК України кредитний договір укладається у письмовій формі. Кредитний договір, укладений з недодержанням письмової форми, є нікчемним.
За змістом статті 207 ЦК України правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо його зміст зафіксований в одному або кількох документах, у листах, телеграмах, якими обмінялися сторони. Правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо він підписаний його стороною (сторонами).
#66059
Виктор, Запорожье. Если есть кредиты в нескольких банках,так вышло что прострочил,сейча. Не в Украине, жене каждый день звонят и угрожают судами, у меня несовершеннолетняя дочь,квартира не приватизирована, меня в стране нет. Что по факту могут сделать банки?
Спасибо!

Відповідь юриста: подати на вас в суд, щоб ви сплачували борг, без рішення суду залякування незаконні.Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про споживче кредитування» за умовами договору про споживчий кредит кредитодавець зобов'язується надати споживчий кредит у розмірі та на умовах, встановлених договором, а споживач (позичальник) зобов'язується повернути кредит та сплатити проценти за користування кредитом на умовах, встановлених договором.

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Привіт, як справи?

Ще більше корисного та цікавого!