МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: юрист Вікторія

дякуючі юрист Вікторія
#63482
Це договір про поділ майна подружжя. Потрібно зі всіма документами про право власності на квартиру, будинок та земельну ділянку звернутись до нотаріуса для консультації з приводу необхідних документів та вартості.
Такий договір укладається у письмовій формі, а також має бути нотаріально посвідчений і зареєстрований в органах БТІ.
Майно, що належить одному із подружжя на праві особистої приватної власності, не може бути предметом такого договору, оскільки не підлягає поділу між подружжям.
Але воно може бути предметом інших цивільно-правових договорів, а саме договорів дарування, купівлі-продажу, найму, які подружжя можуть укладати між собою (ч.1 ст.64 СК України).
У разі, якщо питання про розподіл майна не може бути вирішене за згодою сторін, поділ спільного майна відбувається в суді.
дякуючі Marria
#63492
а бывает ли мена одного имущества на другое? актуален брачный договор?
дякуючі юрист Вікторія
#63495
По договору раздела имущества супругов можно делить исключительно то имущество, которое было приобретено в браке между этими супругами. В вашем случае дом приобретен в браке. Квартира его личная (принятая супругом в дар, если я Вас верно поняла), даже если он приобрел квартиру в браке, но путем принятия в дар, то есть ему подарили, или это его личная квартира, приобретенная любым путем, но не в браке, то это его личное имущество и супруга не имеет права на половину этой квартиры, соответственно эта квартира не может быть предметом договора о разделе имущества супругов.

В вашей ситуации целесобразнее и более грамотно с бридической точки зрения оформить одновременно в один день:
1. Брачный договор (можно оформлять как до брака, так и в браке, но не после рассторжения брака), согласно которому имущество, которое с момента заключения брачного договора, будет являться личным имуществом того супруга, на чье имя оно будет зарегистрировано.
2. Договор о выделе доли имущества супругов (в случае, если номинальный владелец дома только 1 супруг), согласно которому документально выделяется доля супруги 1/2 дома. Основание для такого вылела - это Семейный колекс и согласие сторон.
3. Договор мены, по которому она меняет свою 1/2 часть дома на квартиру, соответственно он становится владельцем дома, а она владельцем квартиры.

Для первого договора нужны только паспорта, коды и свидетельство о браке, если в браке
Аватар користувача
дякуючі Аркадия1
#63918
ну по поводу цены тут сложно сказать. нужно просто искать хороших адвокатов
#65266
Ніна ,Маріуполь: «Нам на весілля подарували меблю уголок «Фараон», пральну машинку «Індезіт», набір кастрюль «Бергоф», праску вартістю 800 грн, кастрюлю для микрохвильової печі, телевізор «Електролюкс», стіл трасформер, постіль наволочки у кількості 10 штук, автомобіль ТОУОТА РRЕУІА, 2007 року випуску, сірого кольору, ваза-цукерницяа також гроші в сумі 25000 грн та 1000 долларів США. Вказані суми ми з чоловіком сумісно витратили на відпочинок після весілля, а оскільки її чоловік ніде не працював ми розлучились. Чи можна поділити майно?
Відповідь юриста: Відповідно до ст.65 СК України, дружина, чоловік розпоряджаються майном, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, за взаємною згодою. При укладенні договорів одним із подружжя вважається, що він діє за згодою другого з подружж
Ви можете позиватися до суду за місцем проживання і в позовній заяві перерахувати майно, яке ви хочете поділити, бажано докласти паспорти на побутову техніку, якщо є, запросити в судове засідання свідків ,які можуть підтвердити подарунки на весілля. Згідно стст. 60,61 СК України майно набуте подружжям за час шлюбу належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності. Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, окрім речей індівідуального користування є об»єктом права спільної сумісної власності подружжя. Відповідно до ст.57 СК України особистою приватною власністю дружини, чоловіка є майно набуте нею, ним до шлюбу; майно, набуте нею, ним за час шлюбу але на підставі договору дарування або у порядку спадкування; майно набуте нею, ним за час шлюбу, але за кошти які належали їй, йому особисто. Тож, ви можете після того, як виграти справу поділити те майно, що було подароване на весілля. Згідно зі ст.70 СК України у разі поділу майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначене домовленістю між ними або шлюбним договором.
#65415
Любов Вікторівна, м. Кролевець Сумської області : «У мене помер чоловік, але він квартиру, що ми мали, 2/3 відписав онучці, але вона його не доглядала, поводиться зухвало, і вимагає частку. Я хочу з неї витрати на помини стягнути, це 15000 чи маю право?»
Відповідь юриста: маєте, і ви повинні звернутися до місцевого суду з позовною заявою. Згідно ч.1 ст. 1232 ЦК України спадкоємці зобов'язані відшкодувати розумні витрати, які були зроблені одним із них або іншою особою на утримання, догляд, лікування та поховання спадкодавця.
Але витрати на поховання ви повинні підтвердити чеками, накладними, чеками-рахунками. Обов’язково надайте довідку з управління Пенсійного Фонду України , що ви отримали допомогу на поховання. Таким чином, буде підрахована судом сума, що підлягає відшкодуванню.
#65536
Ярослав, Харків: Я працюю і маю стабільний дохід, я познайомився з Ольгою через інтернет, згодом ми почали зустрічатися, і вирішили одружитися через півроку. Я подарував золоті сережки, браслет з цирконами золотий, шкіряний гаманець, 2 комплекти простирадла. Але потім вона стала мене уникати, і сказала, вона передумала виходити заміж, ці коштовності вона нібито має право тримати у себе, погрожує. А тепер на листи не відповідає, видалила зі списку в «Скайпі», телефон ігнорує. Що робити???
Відповідь юриста:
Відповідно до ч. 3 ст. 31 СК України особа, яка відмовилася від шлюбу, зобов'язана відшкодувати другій стороні затрати, що були нею понесені у зв'язку з приготуванням до реєстрації шлюбу та весілля.
У разі відмови від шлюбу особи, яка одержала подарунок у зв'язку з майбутнім шлюбом, договір дарування за вимогою дарувальника може бути розірваний судом. У разі розірвання договору особа зобов'язана повернути річ, яка була їй подарована, а якщо вона не збереглася - відшкодувати її вартість (ч. 4 ст. 31 СК України).
#65554
Оксана, Дніпро
У мене є відеозапис весілля де мої батьки дарують мені мікрохвильову піч «SAMSUNG 1712», телевізор «SHARP LCD 32 LC». Мій чоловік без мого дозволу ці речі продав, прогуляв, я тепер не знаю, що мені робити. Я від нього пішла.
Відповідь юриста:
Згідно ч.1 ст.69 СК України дружина і чоловік мають право на поділ майна, що належить їм на праві спільної сумісної власності, незалежно від розірвання шлюбу.
У відповідності до ч.1 ст.70 СК України у разі поділу майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором.
навіть якщо ви не розлучені, можете подавати до суду, щоб він вам відшкодував матеріальну шкоду, але до суду обов’язково надайте відеозапис на двд диску копію зробіть, як вам дарують, надайте паспорти на ці товари, чеки.

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!