МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: enoty

дякуючі iren25
#8234
доброго дня! Сьогодні пішла зважити маленького і результат мене просто жахнув. За один місяць синочок втратив 430 грам.Такого в нас ще не було, притому що за цей місяць ми особливо не хворіли, та і апетит особливо не пропадав. мене це дуже стурбувало, хоча лікар не баче жодної проблеми, пояснюючи це тим, що синочок дуже активий. але таким він був завжди. Можливо на нього вплинув переліт, зміна клімату (ми місяць були в іншій країні), чи можливо він просто росте і на це іде багато енергії ( бо в висоту він виріс). Буду вдячна за будь-які поради і думки з цього приводу.
дякуючі enoty
#8239
Добрий вечір! Уточніть, будь ласка, скільки місяців або рочків Вашому малюку, бо втрата 430 грамів у 2-3 місячному віці та у 10-11 міс.це дуже велика різниця!!! Вашого малюка годуєте грудьми чи ні? Взагалі, якщо у Вас немає скарг на малюка,та виявилося однократна втрата маси тіла, особливо починаючи з 8-9 місяців, це не страшно. Треба слідкувати за вагою у динаміці (зважитися через 10-14 днів, а потім знов через 10-14) та прослідкувати ці прибавки. Дітки ростуть неоднаково:є так звані періоди росту (коли стрімко зростає саме маса тіла, а зріст дитинки майже не змінюється) та періоди витяжіння (коли навпаки маса тіла майже не змінюється або дещо втрачається, але у зрості дитинка дуже прибавляє). Також це пов.язано з активністю дитини: початок повзання, ставання на ножки та початок ходьби це початок зовсім нової моторної активності для малюка, де він втрачає багато енергії.
дякуючі iren25
#8245
Доброго дня! дуже вам дякую за відповідь!!!Синочку 19 місяців, 16 з яких- було грудне годування ( звичайно інші харчі присутні з 6 місяців), але вага 9,450. чи це надто мало? те як виглядає моя дитина мене абсолютно влаштовує- битий кльоцок, просто дрібненький. чи є підстави для хвилювання щодо такої ваги? дякую вам ще раз
дякуючі enoty
#8248
Якщо Ваша дитинка не хворіє, нормально розумово розвивається та в неї гарні аналізи (загальний аналіз крові та сечі, кал на яйця глистів), непокоїтися на треба, бо маса адекватна до зросту дитини. Якщо у Вас у сім.ї є хтось невеликого зросту (Ви, чоловік, або Ваші батьки), то і дитина може успадкувати таку статуру.Якщо у Вас у сім.ї є хворі на ендокринну патологію (захворювання щитовидної залози, цукровий діабет та ін), тоді Вашого малюка слід показати ендокринологу. Режим харчування у малюка повинен бути чіткий (сніданок, обід, полудник, вечеря, усілякі перекуси повинні бути виключені), але насильно дитину не годуйте, бо це не піде на користь! Бажаю Вам і Вашому малюкові гарного здоров.я!

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!