МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: юрист Вікторія

дякуючі юрист Вікторія
#41668
Міла Іванівна з Запоріжжя питає: «Померла від тяжкої хвороби донька Марія, що була мати одиначка, онуку 13 років. А тепер будуть щось нам платити?»
Відповідь юриста: Відповідно п.18-3 до Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», допомога на дітей одиноким матерям, одиноким усиновлювачам, матері (батьку) у разі смерті одного з батьків, які мають дітей віком до 18 років (якщо діти навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних, а також вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації, - до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років), надається у розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.
Постанова від 5 квітня 1994 р. N 226 «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування»)
2) абітурієнти з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених
батьківського піклування, та особи з їх числа приймаються до
навчальних закладів поза конкурсом;
3) учням, студентам з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учням, студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишились без батьків, щорічно надається матеріальна допомога за рахунок стипендіального фонду, а
також коштів, передбачених на утримання зазначених закладів, у розмірі не менш як 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
4) учням, студентам з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учням, студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишились без батьків, що навчалися або виховувалися в навчально-виховних та вищих навчальних закладах і перебували на повному державному утриманні, при їх працевлаштуванні видається одяг, взуття, м'який інвентар і обладнання на суму, не менш як 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також одноразова грошова допомога в розмірі шести прожиткових мінімумів. За бажанням випускникам навчальних закладів може бути виплачена грошова компенсація у розмірі, необхідному для придбання одягу і взуття;
5) діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, що перебувають під опікою (піклуванням), на період навчання у загальноосвітній школі забезпечуються безплатно шкільною і спортивною формами, обідами, у вищих навчальних закладах і професійних навчально-виховних закладах - обідами і гуртожитком. При працевлаштуванні після закінчення навчального закладу їм виплачується одноразова грошова допомога в розмірі шести прожиткових мінімумів, а також видається одяг і взуття на суму не менш як 16 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За бажанням випускникам навчальних закладів може бути виплачена грошова компенсація у розмірі, необхідному для придбання одягу і взуття;
Тож, зверніться до соцзабезпечення зі свідоцтвом про смерть доньки, св.-вом про народження онука.
дякуючі юрист Вікторія
#48829
Мария Васильевна из Марганца написала: "Моя внучка воспитывалась в интернате, мать ее умерла ,ей было 4 годика. все годы я откладывала ей деньги на депозит и я ее опекун. И вот ей 16 лет, ждет ребенка. А тут отец ее объявился, хочет жить за ее счет, не работает скитается. А как теперь ,она может снять деньги с вклада? я боюсь, что отец ее угрожает что без его согласия не снять. И что я для него пополняла, как быть?
"
Відповідь юриста:
Ви повинні знати, що кошти, що внесені на його рахунок іншими особами можуть бути зняті за згоди батьків, усиновителів, піклувальників. Отже, за Вашої згоди, як опікуна. Згідно ч. 3 ст. 32 ЦКУ неповнолітня особа може розпоряджатися грошовими коштами, що внесені іншими особами у фінансову установу на її ім'я, за згодою батьків (усиновлювачів) або піклувальника. Якщо Ви дасте цю згоду, прийшовши до банку з паспортом, і написавши довіреність, або оформивши нотаріальну, ваша онучка зможе користуватися депозитом.
дякуючі юрист Вікторія
#65380
Андрей, Одесса. Добрый день. Я хочу назвать ребенка Филипп, а не Пилип. ЗАГС сообщил, что при выдаче справки о рождении напишут имя Пилип вместо требуемого мной Филиппа, и "такі правила".
Могу назвать ребенка на свое усмотрение?
Відповідь юриста:
Стаття 7 Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 р. визнає за дитиною право на ім’я.
Вибір імені дитини здійснюється за взаємною згодою батьків. Згідно зі статтею 146 Сімейного кодексу України якщо батьки дитини перебувають у шлюбі, ім’я дитини визначається за згодою батьків. Відповідно до ст. ст. 229 - 233 Сімейного кодексу України особа, яка подала заяву про усиновлення, може виявити бажання бути записаною у Книзі реєстрації народжень матір'ю, батьком дитини. Якщо усиновлювачами є одночасно жінка та чоловік і якщо вони записуються батьками дитини, відповідно змінюються прізвище та по батькові дитини. За заявою усиновлювачів може бути змінено ім'я дитини. Згідно ст. 233 СК України на підставі рішення суду про усиновлення в актовий запис про народження дитини державний орган реєстрації цивільного стану вносить відповідні зміни і видає нове свідоцтво про народження з урахуванням цих змін.

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!