МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератори: Хорошая), модератори

дякуючі Irishka
#3583
В цьому розділі знайша схожу тему, але в мене трохи інше питання.
Як ви думаєте наскільки важливий денний сон? Чи сплять ваші дітки вдень? Як і у скільки ввечері ваша дитина лягає спати, сама або з мамою, татом при включеному світлі чи без?

Нам чотири роки і вдень ми в дуже рідкісних випадках можемо заснути, а якщо це вдається, то тоді вночі можемо і до часу не лягати :( Ніякого режиму.
Аватар користувача
дякуючі bob
#3603
Irishka писав:Нам чотири роки і вдень ми в дуже рідкісних випадках можемо заснути, а якщо це вдається, то тоді вночі можемо і до часу не лягати :( Ніякого режиму.
Нам чотири буде за два місяці, але ми вже не щодня засинаємо. Просто хлопчик дуже слухняний, з ним можна домовитись, щоб трохи полежав, навіть коли не хоче спати. Найчастіше після цього таки засинає. Але інколи лежить, потім встає. Бо коли не спати зовсім, рано вирубається і на вечір стає неконтрольованим емоційно.

А у вас така поведінка давно почалася? Як спав раніше?
дякуючі Irishka
#3609
Почалося таке років з двох, зараз зовсім ніяк не хоче засинати. І все б нічого якби не така активність та емоційність.
Аватар користувача
дякуючі bob
#3611
Irishka писав:Почалося таке років з двох, зараз зовсім ніяк не хоче засинати. І все б нічого якби не така активність та емоційність.
Підозрюю, що Ви пробували домовлятись із сином, адже не всі діти однакові.
Нам, наприклад, допомагає з Ігорьонєю домовлятись, коли він не бажає спати вдень. Наприклад про те, що будемо робити одразу, як він прокинеться. Або, що він може взяти з собою в ліжечко улюблену іграшку. Або, що він "трошки полежить і все".
А як Ваш синочок себе поводить, коли відмовляється спати? Що Ви вже перепробували?
дякуючі Irishka
#3635
Доводиться вигадувати всілякі історії, з серії - мамі треба допомогти наліпити пиріжків / помити підлогу / посуду..і якщо не відпочити то не буде сил на все це або домовлятися іноді виручає, а іноді ні. Ніякі іграшки на сина не діють, поводить себе дуже активно.
Аватар користувача
дякуючі bob
#3636
Irishka писав:поводить себе дуже активно.
Знаєте, що я подумала... За собою помітила останнім часом порушення сну. Мама порадила попити чайок на травках (особливо заспокійливу дію мають м"ята і ромашка, але я ще додаю липу для запаху). Чесно кажучи, я поставилась до поради скептично. Але вже після першого разу відчула, що мені легше засинати - не так б"ється серце, менше різних думок.
А що, коли спробувати поїти травками дитину? Це ж і корисно, до того ж. Бо, наскільки я пам"ятаю, зменшення сну веде до збільшення активності, а та, в свою чергу, погіршує сон - таке от замкнене коло.
дякуючі Irishka
#3757
Давала чай заспокійливий, купувала в аптеці. До його складу входять різні трави та каркаде. Не можу сказати, що був особливий ефект хоча звичайно в нього певні переваги перед звичайним.
Аватар користувача
дякуючі bob
#3758
Irishka писав:Давала чай заспокійливий, купувала в аптеці. До його складу входять різні трави та каркаде. Не можу сказати, що був особливий ефект хоча звичайно в нього певні переваги перед звичайним.
А як дитина реагує на чай - чи подобається?
І чи довго Ви його приймали? Адже для того, щоб відчути ефект, варто приймати певний час, щоб заспокійливі речовини накопичились в організмі.

А про які переваги Ви говорите?
дякуючі Irishka
#3760
Декілька місяців поспіль. Подобається бо він як компот, тільки кислуватий, а переваги - вітаміни і те, що я впевнена у його складі, все ж таки краще пити натуральні чаї. Влітку можна робити самій з різних трав, які ростуть на власному саді-городі.
Аватар користувача
дякуючі Inneska
#4392
Дівчата, а скільки разів на день повинна віпочивати 9-ти місячна дитинка?
дякуючі a21na25
#4460
зараз моїм діткам 1 і 7 місяців. Вони ще сплять вдень, засинають без колихань просто я їм вмикаю приємну музику і намагаюся не показкватися на очі, або сижу біля них і глажу, чухаю спинку Однак теж виникають іноді проблеми. Наприклад Аня спить а Костя не хоче хоч ти що хоч йому роби, а потім десь в годин 6-7 він відключається спить, зате вночі свято :rofl: до 1-2.

В дев"ять місяців вони в мене спали коли раз коли 2 рази як їм захочеться :hihihi:
Аватар користувача
дякуючі Inneska
#4463
А ми спимо до 4-х разыв на день.....хоча і не довго, десь 30 хвилин.

А у вас двійня? Як це чудово!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
дякуючі a21na25
#4534
я ще зі школи мріяла про двійнят і була в цьому впевнена на 99,9%, хоча в мене в родині ні в кого такого чуда не було. :hihihi: ось що значить сила бажання :hihihi:
це класно але тяжкувато :shock:
Аватар користувача
дякуючі Натуся
#5356
Я думаю, що спати вдень портібно, це відновлює нервову систему дитини. Я клала спати свого малюка до 5 років. Дитина більш спокійна, кроли вона спить вдень
Аватар користувача
дякуючі Вікуся Т.
#5364
Теж схильна до думки що спати вдень для маляти - дуже корисно. Тай мама матиме трохи часу і відпочинку.

Цікава тема для мене.

Шукаєте захоплююче хобі, яке допоможе вам розслаби[…]

Купую і в інтернеті і в магазинах, якось вдається […]

Ремонт дома

Дякую! Краса.

Ще більше корисного та цікавого!