МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератори: Хорошая), модератори

#5255
Ось ми і народилися. 19 вересня я стала мамою. І тепер мене хвилює те, як побудувати гармонійне життя з новонародженим, щоб воно була лише в радість? Перший тиждень я жила разом з мамою - ой як було важко, довелося забувати те, що читала в інете впродовж вагітності - мене все одно наполегливо учили зціджуватися після кожного годування, через кожні три години контролювали цей процес....

І ось мама виїхала, а я вирішила сама ставати нарешті мамою..і такі питання з практики....якщо годувати дитини на вимогу...то чи не дуже часто це виходить? моя висіла б на циці цілий день. Чи обов'язково весь час гладити пелюшки? Купати щодня?Опять такі про спільний сон - мені це дуже зручно, але чоловік весь час сіпається і боїться роздавити доньку
Аватар користувача
дякуючі miki
#5262
я годувала на вимогу. Спочатку це було досить часто, але десь на 3-й тиждень вона пробуджувалась десь через 3-3,5, а іноді і 4 години. Я не заморочувала собі голови, оскільки знала, що донечка виробить свій режим, хоча на початку (перші 2 тижні) може й за часто годувала. Пізніше все стало на свої місця, а завдяки частому годуванню молоко прибувало, навіть вночі витікало спочатку.
Щодо купання - то я помітила, що донька краще спить. Навіть якщо бувало так: покупала, покормила, донечка заснула і через 15-20 хвилин пробудилася. трохи полежала собі, я знову її докормила і вона вже засинала на ніч. окрім того, я зауважила, що якщо не купати, то в складочках шкіри збирається... ну, не бруд, але не знаю, як це описати: може пил, змішаний з потом... А після купання шкіра чиста і дитинці легше.
Щодо прасування - то прасую всю білизну: і для діточок, і для нас з чоловіком. Вважаю, що така дезінфекція зайвою не буде.
А спимо ми разом (нам 5 міс.). Чоловік також боявся (да і я теж), але зробили ми так: присунули кроватку до нашої кроваті, закріпили, щоб не від"їжджала і донечка спить зкраю (біля своєї кроватки,але біля мене), а ми з чоловіком відсуваємося трохи і так ніхто не боїться придавити. А вночі мені легше: і чоловік поруч, і донечку годувати не треба вставати :bugaga:
#5265
[quote="Rina"якщо годувати дитини на вимогу...то чи не дуже часто це виходить?[/quote]
Мамино молочко усваивается за 20-30 минут (для сравнения смеси 1,5-2 часа), так что кормить каждые 15 минут в первые 3 месяца - является нормой
Rina писав:моя висіла б на циці цілий день
У меня сын так и висел до 3-х месяцев на мне. Только вот 3-4 недели назад стал по 1,5 часа гулять между кормлениями, а спит 3 раза в день, причем либо на руках, либо в слинге, либо, на кровати с мамой/папой под боком :)
Rina писав:Чи обов'язково весь час гладити пелюшки?
Посебе скажу я все тщательно гладила до тех пор пока не зажил пупик, а потом нет. Детские вещи из таких тканей, которые не мнутся, это раз. А второе - банально нет возможности: мы либо кушаем, либо спим с мамой, либо играемся (у сына фишка, он может играться только когда мама рядом, он сам играется, а мама читает/вяжет, но только в поле зрения чтобы была)
Rina писав:Опять такі про спільний сон - мені це дуже зручно, але чоловік весь час сіпається і боїться роздавити доньку
У меня муж тоже сначала очень чутко спал, а потом научился спать "солдатиком", когда хочет перевернуться просыпается. И вообще, совместный сон (для меня) = отсутствие недосыпа :hihihi:
Аватар користувача
дякуючі Inneska
#5277
Ми перший місяць брали цицю напевно раз 20!!! але так буде не завжди, поступово малятко виробляє свій режим. Я не зціджувалася я взагалі - робити це не рекомендую, оскільки прибуває молока стільки скільки пішло - і таким чином вам загрожує безконечне зціджування
Аватар користувача
дякуючі Rediska
#5281
Inneska писав:Ми перший місяць брали цицю напевно раз 20!!! але так буде не завжди, поступово малятко виробляє свій режим. Я не зціджувалася я взагалі - робити це не рекомендую, оскільки прибуває молока стільки скільки пішло - і таким чином вам загрожує безконечне зціджування
+ не дай Бог лактостаз или того хуже мастит :[
Аватар користувача
дякуючі Натуся
#5338
Час годування не повинен перевищувати 20 хвилин, тому що малюк втомлюється , та і для соска це шкідливо. Малюк висмоктує свою дозу приблизно за 15 хвилин,тоді він засинає, якщо годування протікає довше, це вже недостатньо молока. Слід звернутися до лікаря.
Аватар користувача
дякуючі Rediska
#5340
Натуся писав:Час годування не повинен перевищувати 20 хвилин, тому що малюк втомлюється , та і для соска це шкідливо. Малюк висмоктує свою дозу приблизно за 15 хвилин,тоді він засинає, якщо годування протікає довше, це вже недостатньо молока. Слід звернутися до лікаря.
Такую чушь можно было услышать в советские времена, когда все что связано с детьми было настроено против них самих!!!!!!!!!!!!! :angry:
Но чтобы в наше время... Жесть!!!
Аватар користувача
дякуючі Натуся
#5480
Хочу поділитись нескладною масажною технікою проти кольок та здутті живота:
1.Роздягніть кроху доголаі покладіть його на спину. Використовуючи два-три пальці правої руки"намалюйте" їми ровну лінію на правому боці животика. Рухи повині бути акуратні та впевнені.
2.Ніжно помасажуйте животик рухами по колу по годинній стрільці 5-6 разів. Акуратно пощипайте кожу навколо пупка.
3.Пройдіться пальцями по лівій стороні тазовой кості малюка та по правій стороні животика. Ваші пальці повинні намалювати на животику букву "п", помасажуйте праву частину животика вдоль по горизонталі і закінчуйте рухи вниз по правій стороні животика.
Аватар користувача
дякуючі Іринkа
#5758
а ми приймаємо еспумізан, а коли коліки сильніші, гладимо пелюшку теплим утюгом кладемо на животик, тоді наш синочок спокійніший робиться, і засинає.
Аватар користувача
дякуючі Аннушка
#6039
Нам найкраще допоміг Бебінос, а еспумізан марна трата грошей, він нічого не дає. Ще добре чай з фенхельом або проста окропна водичка (дзнрнята окропу заварені в кипятку)
Аватар користувача
дякуючі Іринkа
#6052
Аннушка писав:Нам найкраще допоміг Бебінос, а еспумізан марна трата грошей, він нічого не дає. Ще добре чай з фенхельом або проста окропна водичка (дзнрнята окропу заварені в кипятку)
Я чогось боюсь давати окропну водичку дитинці. Пю сама, три чашки на день.
Аватар користувача
дякуючі Anpa4ino
#6067
я теж відмовилась від кропної води - мій хлопчик від неї навідріз відмовляється - кряхтить і випльовує її, хоч я і слабеньку заварюю. Він взагалі навіть звичайної води не хоче! Я часом наніч в пляшечку з сумішшю капаю Еспумізан - нам допомагає, він не кричить і цілу ніч пукає :hihihi:
Аватар користувача
дякуючі Аннушка
#6069
Попробуйте замість простої водички дати водичку з фенхельом (такий чайок) дуже допоміг нам, та і краще ніж просто водичка
Аватар користувача
дякуючі Anpa4ino
#6071
Аннушка писав:Попробуйте замість простої водички дати водичку з фенхельом (такий чайок) дуже допоміг нам, та і краще ніж просто водичка
це фенхель треба купувати чи це чай якоїсь фірми? Я помітила, що він любить, коли хоч трошки підсолоджене, чекаю не дочекаюсь, коли компот із сушини можна буде давати.
Аватар користувача
дякуючі Аннушка
#6081
Фенхель це такий сухий чайок який заварюється як кава, він і на смак приємний

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!