МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

все про дитячі хвороби, лікування, загартування

Модератор: Хорошая)

Аватар користувача
дякуючі koko
#7278
Моїй донечці 3 місяці, загалом вона спокійна дитина але останні кілька днів постійно плаче, починаючи з вечора до 23.00. Я прочитала багато літератури і на кольки це не схоже, бо не допомагає ні масаж ні зігріваючий компрес та і животик не піддутий. Пробувала дитячі каплі від коліків, але теж марно. Дитину оглядав педіатр і сказав що все гаразд. Можливо в когось була схожа проблема, прошу поради.
Зображення
Востаннє редагувалось 14-05-2010, 15:17:33 користувачем koko, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
дякуючі Anpa4ino
#7280
koko, а на якому ви вигодовуванні : на штучному чи грудному?
Аватар користувача
дякуючі koko
#7285
На грудному годуванні.
Зображення
Востаннє редагувалось 14-05-2010, 15:17:55 користувачем koko, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
дякуючі Anpa4ino
#7286
koko, може дитинка недоїдає і під кінець дня кричить? Може і наїдається, бо у вас жирне молоко, але при цьому його мучить спрага і треба дати водички чи дитячого чаю. Може дитина виробила свій режим і хоче спати(у мене нервується і хоче щоб було тихо, коли сонний), а у вас шумно і ви його тримаєте аж до 11 вечора? Може у дитини взагалі щось болить, а болі загострюються наніч. Із свого досвіду і з вашої розповіді моя думка така - дати дитячого фіточаю( можна заспокійливий чи чай для солодких снів), і раніше класти спати, створивши тишину.
Аватар користувача
дякуючі koko
#7288
Дякую за пораду! Я обов'язково спробую. Можливо дійсно дитина хоч і маленька, але вже в 3-х місячному віці має свій темперамент і вподобання.



Зображення
Востаннє редагувалось 14-05-2010, 15:18:12 користувачем koko, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
дякуючі ЖаннаСкляр
#7292
Знаєте, koko, в мене до 3-х місяців була та ж проблема - надвечір починається час неспокою - теж нічого не допомагало - заспокоювався лише після купання (що дуже любить робити). Зараз все нормально - в 7 годин купаємось, в 8 їмо і спати до ранку (в 12 годин ночі годую синочка сонного - не прокидається).
Думаю, варто досдлухатись до порад Anpa4ino, а якщо не допоможе - то спробуйте провітрити кімнату, ввімкнути спокійну музику (моєму допомагало) і т.д. Удачі вам і малюку))[/b]
Аватар користувача
дякуючі koko
#7293
Дякую Жанно! Моя донечка теж любить купатись і плавати, але проблема в тому, що вона після купання починає так сильно плакати, що ледь вдається її заспокоїти, щоб нагодувати і це при тому що купаємо через годину після годування.
Звертаюсь до мамусь у яких є більший досвід із зустрічним запитанням. Можливо в 3 місяці дитині вже замало виключно грудного молока і саме тому вона нервується та часто плаче? Хоча сучасні педіатри рекомендуть годувати лише молоком до 6 місяців, але можливо це також залежить індивідуально від дитинки. (Доречі щомісячні зважування показуть що вагу дитина набирає згідно норми, навіть трішки більше).

Зображення
Аватар користувача
дякуючі kompot
#7300
koko писав:Д що вона після купання починає так сильно плакати, що ледь вдається її заспокоїти, щоб нагодувати і це при тому що купаємо через годину після годування.
можливо є сенс змінити час купання - перенести на ранок чи обід...
вечірній плач може бути зумовлений нервовим перевантаженням - забагато вражень за день, потужностей несформованоїь НС може не вистачати для їх засвоєння)) можливо варпто порадитись з гарним неврологом?
провітрена кіммната, вечірня прогулянка(до речі, на вулиці увечері не плаче?), зменшення подразників - світла, звуку, людей, аромалампа з лавандою, шавлією, ялицею...
koko писав: Можливо в 3 місяці дитині вже замало виключно грудного молока і саме тому вона нервується та часто плаче?
це якраз період так званого голодного кризу, тому у жодному випадку не давайте іншої рідини, а тим паче з пляшки з соскою!!!!!, крім грудного молока, бо наражаєтесь на серйозну небезпеку втратити ГВ, краще частіше прикладайте - "переднє" молочко замінить водичку і можливо більше поносіть маля на руках, спробуйте слінг
Аватар користувача
дякуючі Anpa4ino
#7301
kompot, але дитину дійсно може мучити спрага через жирність молока, напувати можна з ложечки навіть звичайною дитячою водою. Це зараз пішла нова мода з пропагандою задоволення потреб дитини виключно приладанням до грудей, але всі діти індивідуальні. Моя подруга теж притримується принципу : хай кричить, но води не дам - лише грудь, то дитина коли купається - воду смокче(!). від пиття гірше не буде. Я малому колись як давала воду - він не хотів, випльовував, отже його організм не потребував додаткової рідини. А зараз став більшим і хлепче - аж за вухами лящить, інколи навіть кричить так пити хоче... Відмовою у питті можна зіпсувати дитині нирки. Принаймні можна хоч спробувати, - якщо це шлях до заспокоєння дитини, то треба бути ізвергом, щоб притримуватись строгої пропаганди ГВ на користь рекомендацій чужих вчених тьоть і дядь, у яких ваша дитина одна з тисяч, а у вас вона одна така і хочеться, щоб вона була спокійна.
Аватар користувача
дякуючі koko
#7314
Дорогі мами!!!!!!!!!!!!!!!! Дуже вдячна всім хто відгукнувся на моє повідомлення!!! Ваші поради дуже допомогли. Моя донечка ввечері стала спокійнішою і краще засинає, особливо коли я включаю диск з колисковими пісеньками, який часто слухала коли була вагітна. Як виявилось діти справді пам'ятають мелодії,звуки які чули будучи в маминому животику. :bye:
дякуючі Milusya
#8467
мы плачем если колики или кушать хочет или на руки хочет.
дякуючі Аленка-распашонка
#8559
мы накормлены, выспанные а плачем, на руках более менее успокаивается как только хочу положить на диван или в кроватку хоть на секунду отойти сразу крик :rofl:
дякуючі Milusya
#8655
Аленка-распашонка писав: как только хочу положить на диван или в кроватку хоть на секунду отойти сразу крик :rofl:
у нас тоже так бывает но начинаю петь песенку и тишина в доме
Аватар користувача
дякуючі Renna
#8656
Мне как-то сказали фразу, с которой сейчас я абсолютно согласна: "Иногда дети просто плачут"
дякуючі Аленка-распашонка
#8663
я делаю все чтобы ребенок не плакал, у меня прямо сердце болит когда малышка орет
Сучасні гаджети

Привіт.

Думаю що тут може допомогти вивчення психології

Цікаво.

В моей жизни наступил момент, когда я понял, что а[…]

Ще більше корисного та цікавого!