Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вулиця багатодітних сімей з´явилася на Вінниччині

Вулиця багатодітних сімей з´явилася на Вінниччині

Поселенці експериментальної вулиці - три багатодітні сім´ї разом з двадцятьма діточками. Першою своє новосілля відсвяткувала сім´я Дімчук, в якій виховують 11 дітей. Соціальний проект «Вулиця багатодітних сімей» не має аналогів в Україні. У неї подвійне покликання - просторе житло для багатодітних і шанс на друге життя селу.

Вулиці багатодітних сімей ще півстоліття назад в Україні були традицією - тепер експеримент. На Вінниччині її створили штучно, аби поліпшити демографічну ситуацію в селі Тягун. Тут в новозбудованих будинках житимуть сім´ї з десятками дітей. Сім´я Дімчук - перші поселенці нової вулиці багатодітних сімей. Переїхали в Тягун з сусіднього села. Петро Дімчук розповідає: у старому будинку одинадцятьом дітям було тісно. Тепер їм даровано аж два будинки.

Петро Дімчук, багатодітний батько: «Легше стало в тому, що просторіше житло, дітям уроки робити, спати є де, дружині легше. Важче, що потрібен автобус з дітьми їздити». Соціальне житло будували за бюджетні гроші і пожертвування меценатів. Відновлення будинків, які почали будувати ще в дев´яностих, обійшлося у вісімсот тисяч гривень. З районної казни надали гроші на меблі, комп´ютери і телевізори.

Юрій Зайчук, начальник відділу у справах сім´ї, молоді і спорту Ільїнецкої районної державної адміністрації: "Ті об´єкти соціальні, які будувалися, але завершити їх неможливо, то сьогодні у нас є досвід в районі, ми переплануємо ці об´єкти під житлові будинки. Якщо є незавершене будівництво, то цим можна скористатися".

Через декілька років, як планують експериментатори, нове житло отримають двадцять чотири сім´ї. Для ще двох сімей будинки вже ремонтують. До кінця року на цій вулиці житиме більше тридцяти дітей, а в селі – більше сорока.

За матеріалами ictv.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас