Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Мультивітаміни і консервовані соки не приносять користі дітям

Мультивітаміни і консервовані соки не приносять користі дітям

Мультивітаміни і консервовані фруктово-овочеві соки не зміцнюють імунну систему дітей, вважають німецькі лікарі. Як повідомив представник кельнського Профоб´єднання педіатрів та дитячих лікарів (BVKJ) Херманн-Йозеф Каль, вони «некорисні, дорогі, а у великих кількостях можуть бути для дітей навіть шкідливими".

Для зміцнення імунної системи своїх чад батьки, на думку фахівців, повинні годувати їх свіжими фруктами та овочами або давати свіжовижаті соки. При цьому вони звертають увагу на те, що навіть часті застуди маленьких дітей не є підставою для паніки. "Цілком нормальними вважаються від чотирьох до дев´яти простудних захворювань з температурою на рік у грудних дітей і дошкільнят і до п´яти - у дітей шкільного віку", - зазначив лікар.

Більш часті у порівнянні з дорослими простудні та інфекційні захворювання у малят медики пояснюють, з одного боку, ще "незрілою імунною системою", а з іншого - новизною більшості збудників хвороб для дитячого організму, який не може їх "розпізнати" і "вибудувати природний захист ".

Як зазначають лікарі, маленькі діти, в родині яких є кілька старших братів і сестер, швидше за інших "знайомляться" з різноманітними збудниками хвороб, причому не завжди хворіють з-за цього більше ніж інші однолітки.

"Про знижену опірність дитячого організму інфекції ми говоримо в тому випадку, якщо дошкільнята хворіють частіше дванадцяти, а школярі частіше восьми разів на рік і якщо хвороба триває більше чотирьох днів, або ж регулярно супроводжується ускладненнями типу запалення легень, отитів і синусів", - пояснив представник кельнского Профоб´єднання педіатрів та дитячих лікарів.

За матеріалами likar.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас