Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Народжена вільною: «Рідна абетка»

Народжена вільною: «Рідна абетка»

У листопаді цього року дизайнерка, письменниця та мати двох дітей Юлія Сирих випустила нову дитячу книжку. Ця книжка з назвою «Рідна абетка» – сучасна абетка, натхнена українським життям та символами.

Рідна Абетка Юлії Сирих

Ця книжка буде цікава та корисна й дорослим – тому що показує найголовніші українські символи, пояснює їх значення, дозволяє чітко відповісти малечі на питання «що це?». Та й маленьким, звісно ж – тому що на кожну літеру є зрозумілий кольоровий малюнок. Це абетка-читанка: окрім пояснень є віршики, загадки, прикмети та прислів’я. Тож читати її можна швидко, у режимі «літера-слово» – з діточками від трьох років. А можна і повільно, не пропускаючи ані слова – зі старшими дошкільнятами та молодшими школярами.

За словами авторки, вона писала цю книжку з думкою про виховання своїх дітей справжніми українцями, з метою передати їм українські цінності та своє власне бачення України. Не щодня ми розмовляємо з дітьми про наші цінності, ніби й так зрозуміло, які вони. Але іноді ми забуваємо, звідки ми та чого прагнемо. Нагадати це допоможе «Рідна абетка».

Рідна Абетка Юлії Сирих

Ця абетка зветься вільною, тому що має обмежень. Ви можете вже зараз безкоштовно читати її онлайн, за допомогою комп’ютеру чи планшету, або придбати електронну чи паперову копію.

Якщо ви представник дитячого садочку, школи, іншого освітнього закладу, ви можете контактувати з авторкою, щоб отримати електронну книжку для навчання дітей. Кожну сторінку можна роздрукувати окремо й використовувати для занять як плакат.

Рідна Абетка Юлії Сирих

Незабаром розпочнеться краудфандингова кампанія зі збору коштів на видання абетки в Україні, щоб зробити паперову копію дешевшою та доступною в усіх куточках країни.

Завітайте на сайт «Рідної абетки», погортайте сторінки та завантажте розмальовки для дітлахів: http://abetka.syrykh.net/

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас