Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

У Києві відбувся 2-й Всеукраїнський фестиваль «ROBOfirst – більше ніж роботи»

У Києві відбувся 2-й Всеукраїнський фестиваль «ROBOfirst – більше ніж роботи»

14 та 15 квітня в Києві відбувся другий Всеукраїнський фестиваль «ROBOfirst – більше ніж роботи». Понад 1000 конкурсантів з усієї України за допомогою робототехніки вирішували проблеми знаходження, транспортування, використання води та здійснення водовідведення людиною в рамках глобального міжнародного проекту «Вода і людина».

Протягом двох днів на «ROBOfirst – більше ніж роботи» відбулося два конкурси з робототехніки – Всеукраїнський фестиваль FIRST LEGO League Junior для дітей 6-10 років та Всеукраїнський чемпіонат FIRST LEGO League для дітей 9-16 років. Готуючись до змагань, молоді люди протягом більш ніж шести місяців створювали і випробовували прототип власного робота, який допоможе упоратись із поставленим завданням. На фестивалі старші групи продемонстрували власноруч сконструйованих автономних роботів і інноваційні стартапи на тему «Вода і людина» , а молодші групи презентували рухомі LEGO-моделі на тему «Пригоди води».

Переможцями стала команда Prime Robotics з міста Горішні Плавні.

«Участь у дружньому змаганні та спільні досягнення є чудовою нагодою для цих молодих людей усвідомити, що таке командна робота на результат, – розповідає організатор фестивалю «ROBOfirst – більше ніж роботи» Герман Демидов. – Наша подія саме тому має таку назву – адже тут не лише змагаються у дисциплінах з робототехніки, але і формують підходи до вирішення глобальних проблем людства. Члени команд знають, що допомога одне одному – це підґрунтя командної роботи, а винаходи і інновації є набагато важливішими, ніж перемога. Такий підхід дав змогу українцям увійти до двадцятки кращих робототехніків світу на змаганнях у США в 2017 році. На ROBOfirst ви мали змогу побачити тих, хто через усього кілька років стане у витоків сучасного технічного та наукового прогресу».

Крім перегляду змагань, відвідувачі влаштовували роботизовані «бої сумо», малювали разом з роботом Пікассо, грали в робофутбол та у настільні ігри народів світу, а також брали участь у майстер-класах від технічної студії «Винахідник». Представники Minecraft: Education Edition розповіли зацікавленим про те, як скерувати залежність дитини від гри у конструктивне русло, навчити створювати та підвищити емоційний інтелект за допомогою всесвітньо відомої гри Minecraft.

Наступною масштабною подією у галузі робототехніки стане фестиваль Robotica-2018, який відбудеться 12 та 13 травня на території ВДНГ.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас