Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Кураж Базар стане літньою резиденцією Національного Художнього Музею України

Кураж Базар стане літньою резиденцією Національного Художнього Музею України

Найбільший художній музей України, київський НХМУ, він же «музей з левами», згортає свою експозицію і розпочинає ремонт. Свою літню резиденцію музей переніс на Кураж Базар. Стартує культурний сезон 23-24 червня на Благодійному Кураж Базарі Flower Power.

Червень, липень, серпень і вересень Національний художній музей України проведе на Кураж Базарі. Це єдиний прецедент виїзду масштабної держустанови на благодійну барахолку. Але мета в НХМУ вагома — об'єднавши зусилля з Кураж Базаром, музей планує зібрати кошти на облаштування простору гостинності. Мета музею - 710 000 грн на нові меблі для вестибюлю, музейного кафе та сувенірної крамнички, які з'являться вже цієї осені.

Вперше потрапити в літню резиденцію музею можна буде 23-24 червня з 11:00 до 23:00. Відвідувачів чекатиме квіткова експозиція, присвячена основній тематиці Кураж Базару — Flower Power.

Інтерактивний проект «Цвітіння. Квіти в українському мистецтві» — це несподіваний погляд на класику українського мистецтва за допомогою доповненої реальності мобільного додатку Linzar.

«Квіти завжди були показником абсолютної краси. Адже, крім зовнішньої привабливості, вони криють у собі безліч прихованих сенсів», — пише в описі заходу на своїй офіційній сторінці НХМУ.

Відвідувачі музею зможуть зблизька роздивитися деталі шедеврів епохи українського бароко, а також класичних творів геніїв живопису і графіки Георгія Нарбута, Тетяни Яблонської, Василя Кричевського, Івана Падалки, Марії Синякової та інших. Завдяки цьому проекту кожен навчиться бачити справжню красу та сенс навіть у непомітних на перший погляд деталях.

Крім інтерактивного проекту, гостей чекають майстер-класи з малювання та флористики для дітей і дорослих, двадцятихвилинні лекції від українських художників, музейний магазин з сувенірами, імпровізовані екскурсії «садом» українського мистецтва, розіграш подарунків від Лева музею, компанії ERGO Ukraine, ароматна кава і торти в кав'ярні Come & Stay і головне — можливість стати благодійником.

НХМУ на Кураж Базарі стане гостинним прототипом музею майбутнього, який оновленим відкриє свої двері для відвідувачів вже восени 2018 року за звичною адресою вул. Михайла Грушевського, 6. Кожна наступна експозиція музейної резиденції буде прив'язана до загальної тематики Кураж Базару.

Основна мета Благодійного Кураж Базару — зібрати 1 500 000 грн на соціалізацію дітей з інвалідністю.

Коли: 23-24 червня
Де: арт-завод «Платформа»
Скільки: 150 грн (вся сума йде на добрі справи)

Долучитися до заходу у Facebook - https://www.facebook.com/events/806224619565134/

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас