Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

У 7 містах України можна дістати безкоштовний доступ до інтернет

У 7 містах України можна дістати безкоштовний доступ до інтернет

Учбові центри при фінансовій підтримці корпорації Microsoft нададуть всьому населенню 7 регіонів України безкоштовний доступ до інтернет в об´ємі не менше 10 годин на тиждень.

Неприбуткова організація PH International при фінансовій підтримці програми Microsoft Unlimited Potential («Світ безмежних можливостей») представляє проект «Відкритий світ інформаційних технологій» (Information Dissemination and Equal Access, IDEA). Проект IDEA створений для розвитку інформаційної грамотності населення регіонів України, підвищення якості освіти і рівня соціального і культурного розвитку, а також поліпшення якості життя людей, які потребують соціальної підтримки.

У рамках проекту відкрито 7 учбових центрів в Донецьку, Сімферополі, Херсоні, Черкасах, Сумах, Вінниці і Чернівцях. Центри організовані в партнерстві з недержавними організаціями і інформаційними центрами за підтримки регіональних і муніципальних гілок влади. Планується, що в результаті реалізації проекту в 2008 році близько 3 тисяч чоловік зможуть подолати бар´єр відсутності навичок роботи з комп´ютером і інтернетом і тим самим відкрити для себе нові можливості на ринку праці.

Microsoft інвестувала на розгортання проекту цього року 190 тисяч доларів. Ці засоби вже пішли на придбання і модернізацію ПК, а також придбання ліцензійного ПО Microsoft.

Звичайно, цих центрів недостатньо для допомоги всьому населенню, але головне почати. Ерік Франке, генеральний директор компанії «Майкрософт Україна», відзначив: «Ми розраховуємо на ефект «сніжної грудки» - що наша ініціатива буде підхоплена. Наше завдання додати імпульс сфері утворення ІТ. Ми упевнені, що реалізація проекту на території України принесе відчутну користь і конкретним людям, і суспільству в цілому».

Усі учбові центри проекту IDEA обладнані учбовими комплектами програми «Світ безмежних можливостей» корпорації Microsoft і електронною енциклопедією Encarta, які використовуватимуться для викладання.

Слухачі курсів, що успішно закінчили навчання, отримають іменний сертифікат програми «Світ безмежних можливостей» корпорації Microsoft, достовірність якого працедавці зможуть перевірити на веб-сайті проекту.


(За матеріалами HiTech Expert)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас