Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Шкільні підручники перевірять на наявність хвороботворних мікроорганізмів

 Шкільні підручники перевірять на наявність хвороботворних мікроорганізмів

Інститут гігієни та медичної екології імені А. Марзєєва Академії медичних наук України заявив про те, що в 2009 році всі шкільні підручники, які були вживані, будуть перевірені на наявність хвороботворних мікроорганізмів. Останнім часом почали розповсюджувались слухи про те, що через б/в підручники діти можуть заразитися інфекційними хворобами.

Інститут гігієни та медичної екології імені А. Марзєєва Академії медичних наук України заявив про те, що в 2009 році всі шкільні підручники, які були вживані, будуть перевірені на наявність хвороботворних мікроорганізмів. Останнім часом почали розповсюджувались слухи про те, що через б/в підручники діти можуть заразитися інфекційними хворобами. «Ми знаємо, що люди хвилюються з приводу заразних підручників. Тому наступного року проведемо наукові дослідження і візьмемо проби та посіви зі сторінок вже старих підручників на виявлення запальник інфекційних хвороб», - розповіла провідний науковий співробітник Інституту гігієни та медичної екології, кандидат медичних наук Анна Платонова.

По ее словам, известны случаи, когда микобактерия туберкулеза сохраняла свои патогенные свойства до пяти месяцев на рыхлой бумаге.

За її словами, відомі випадки, коли мікробактерія туберкульозу зберігала свої патогенні властивості до п’яти місяців на рихлому папері.

«Але, по-перше, використовувати подібний папір для підручників і просто дитячих книжок заборонено; по-друге, паличка Коха виділяється тільки в людей, хворих на відкриту форму туберкульозу. Діти з такою хворобою не відвідують загальноосвітніх шкіл, їх навчають в закладах санаторного типу, а підручники звідти ніколи не можуть потрапити до здорових дітей», - підсумувала Платонова.

За матеріалами uaua.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас