МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: юрист Вікторія

дякуючі юрист Вікторія
#63402
Цей вид захисту полягає у тому, що окремі угоди потребують додаткових гарантій щодо захисту прав власника, що досягається нотаріальним посвідченням набуття та передачі прав власності. Воно є юридичною фіксацією набуття прав власника, яке знахо¬диться в основі вирішення судами спорів про порушення такого права.Вчинення нотаріальних дій покладається нанотаріусів. У на¬селених пунктах, де нотаріуси відсутні, нотаріальні дії вчиняють уповноважені на це посадові особи виконавчих комітетів. Нотаріальні контори в межах своєї компетенції посвідчують угоди, щодо яких законодавством встановлено обов'язкову нота¬ріальну форму (договори купівлі-продажу, міни, дарування, довічного утримання, про заставу нерухомого майна, про відчуження земельних ділянок, Договори позики). Для стягнення грошових сум або витребування їх від боржни¬ка нотаріуси вчиняють виконавчі написи на документах, що вста¬новлюють заборгованість. Протести векселів про неоплату вчиня¬ються нотаріусами відповідно до законодавства України про переказний або простий вексель. Протести по них вчиняються за місцем знаходження платника або за місцем платежу. Нотаріальний захист прав суб'єктів господарської діяльності у відносинах з іноземними партнерами здійснюється шляхом ви¬користання норми права країн іноземного партнера. Повнота нотаріального захисту прав суб'єктів господарюван¬ня забезпечується також їх правом на оскарження виконаних нотаріальних дій або відмову у їх виконанні.
дякуючі vita.s
#63414
Добрый день! Если я хочу купить несколько швейных машинок и сделать мини ателье на дому.Мне необходимо регистрироваться как предприниматель? :)
дякуючі юрист Вікторія
#63415
Звичайно, потрібно. Для початку Ви повинні обрати вид економічної діяльності для ФОП за Класифікатором видів економічної діяльності та зареєструватися в відділі статистики.
А для здійснення державної реєстрації підприємця (СПД) необхідно звернутися до суб’єкта державної реєстрації.
Документи, що подаються для державної реєстрації:
Заява про державну реєстрацію ФОП;
Заява про обрання ФОПспрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість – за бажанням заявника;
Якщо документи подаються особисто, заявник пред’являє свій паспорт громадянина України.
Ви повині стати на облік в податкову інспекцію та в Пенсійному фонді за місцем провадження діяльності. деталі Ви можете дізнатися, коли звернетеся до центру надання адміністративних послуг за місцем проживання.
Аватар користувача
дякуючі Студенкточка
#63458
Процедура может быть и сложная, но тем не менее, ее не избежать. Другое дело когда речь идет об обжаловании решений налоговой. Все делается конечно же через суд. Вот здесь можете найти подробную информацию о самой процедуре обжалования, сколько это стоит mib.od.ua/our-services/nalogovie-spory/obzhalovanie-resheniy .Компания имеет большой опыт работы,а значит можно полагаться на их помощь. Ведь бывают ситуации, когда налоговая инспекция просто придирается и незаконно выписывает штрафы, блокирует работу и так далее.
Востаннє редагувалось 06-09-2018, 12:26:27 користувачем Студенкточка, всього редагувалось 1 раз.
дякуючі юрист Вікторія
#63465
Віденська конвенція ООН про договори міжнародної купівлі-продажу товарів 1980 р. розуміє під такими договорами угоди про купівлю-продаж товарів "між сторонами, комерційні підприємства яких знаходяться в різних державах: а)коли ці держави є Договірними державами; або б)коли, згідно з нормами міжнародного приватного права, застосовується право Договірної держави. Перелік товарів, на які не поширюється дія Віденської конвенції: 1)Товарів, придбаних "для особистого, сімейного або домашнього користування"; 2)Товарів з аукціону; 3)В порядку виконавчого провадження чи іншим чином у силу закону;4)Фондових паперів, акцій, забезпечувальних паперів, оборотних документів і грошей; 5)Суден водного та повітряного транспорту, а також суден на повітряній подушці; 6)електроенергії.
#64624
Ігор, Черкаси: чи повинен боржник платити мені відсотки?

відповідь юриста.

Згідно ч.2 ст. 625 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом. Можете добиватися через суд, щоб Вам сплатити заборгованість.
#66149
Надія,Монастирище. Хочу торгувати самостійно, стати ФОП. Що потрібно, з чого починати?
Відповідь юриста: краще звернутися в ДПІ, щоб отримати консультацію ,але я можу порадити:
В ЦНАПІ потрібно буде заповнити заяву на проведення державної реєстрації ФОП, вибрати КВЕД, подати заяву на Єдиний податок (Єдинийподаток - 1200 гривень - 20% відмінімальноїзаробітної плати, встановленої Законом на 1 січня 2021 року. Ставки єдиногоподатку у відсотках (фіксовані ставки) встановлюютьсясільськими, селищними, міськими радами або радами об'єднанихтериторіальних громад).

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!