МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: enoty

дякуючі lls13
#8700
Доброго дня! Припинила доцю годувати груддю, пройшла тільки доба а одна грудь болить.Вже сцідила три рази по троху а біль ще відчувається.Що в такому разі робити, чи потрібно надалі перевязати груди(так говорить мама), і чи потрібно пити таблетки(які) для припинення лактації? дякую
дякуючі enoty
#8701
Доброго вечора! На такі питання краще будуть поради гінеколога, але засоби, які обрали Ви (і таблетки, і перев.язування грудей) не є фізіологічними ані для жінки, ані для дитини. Взагалі лактацію радять припиняти поступово засобом зменшення годуваня грудьми: спочатку убирають усі проміжні годування, залишаючи тільки утро, удень перед сном, на ніч та безпосередньо ночні годування. Потім відмовляються від годуваняя удень та утром, залишаючи вечірнє та нічне. У кінці кінців припиняють і годування вночі, даючи сперва водичку, а потім і зовсім нічого. Ви не зазначили вік Вашого малюка, а тому я не можу передбачити, як швидко пройде відлучення від груді (чим молодша дитинка, тим довший і психологічно дискомфортніший цей процес). Якщо є можливість, бажано, щоб укладав спати удень та на ніч (або хоча б на ніч) тато, а не Ви, тоді малюку буде легше зрозуміти, що засинати прийдеться без груді. До кроватки покладіть улюблену іграшку, щоб дитині була змога заспокоїтися.
дякуючі lls13
#8702
Дякую.Доці 2роки 3 міс, цей процес відлучення від грудей ми половину пройшли, останні 3 місяцівона вже їла груди тільки коли засинала і вночі. З бутилочки вона не пє і відмовляється пити щось друге.Давно говорю циця кака.Вчора намастила груди зеленкою, вона побачила і відмовилась взагалі.шок для неї і мене.Тепер не знаю чи потрібно пити таблетки, не маю змоги в найближчі дні піти до гінеколога
дякуючі enoty
#8710
Добрий вечір! Якщо вже таке сталося, тобто дитина наотріз відмовилася від грудей, то все одно я не раджу Вам ані перетягувати груди (цей метод дає найбільшу кількість ускладнень - маститів), ані пити таблетки (таблетка діє теж не зразу та має свої побічні дїї). Якщо у грудях збирається молоко, продовжуйте сцежувати, АЛЕ СЦІЖУЙТЕ ТІЛЬКИ ДО ПОЧУТТЯ ПОЛЕГШАННЯ У ГРУДЯХ, А НЕ ДО ОСТАННЬОЇ КРАПЛІ, бо це буде тільки стимулювати молоко. У грудях після припинення лактації молоко може утворюватися деякий час (мінімум 2-3 тижні максимум до 3 місяців у невелікій кількості), у цьому немає нічого страшного. Рідину треба пити у достатній кількості (приблизно 2,5л на добу), бо саме велика кількість рідини (а не навпаки, як деякі вважають) сприяє зменшенню молока та профілактиці застою, тобто лактостазу. АЛЕ рідини повинна бути прохолодною, а не теплою та гарячою, бо це стимулює приток молока. До грудей можна прикласти прохолодний ( але не холодний, щоб не застудити) компрес з пом.ятого капусного листа або марлі, змоченої у прохолодній сіроватці. Одягність обтягуючий але не славлюючий бюстгалтер (наприклад, безшовний з мікрофібри). Зменшують лактацію настої з шалфею та м.яти (але теж прохолодні) : 2 столових ложки шалфею, щипотку м.яти на 250 мл окропу, 10 хвилин на водяній бані, остудити та пити кожен день.
Та останнє: не впадайте у паніку та депресію, бо нервувати буде і Ваша дитинка. Можете у цей час пропити " Персен" або "Новопасіт" або "Трівалумен", а якщо малюк теж дуже знервований та ще неадаптувався, можливо давати 2-3 тижня препарат "Нота".
Бажаю Вам усього найкращого,все буде гаразд!!! напишіть мені згодом, будь ласка, як Ви справилися з цією проблемою.
дякуючі lls13
#8718
Дуже вам дякую!!! Донечка переносить дуже добре, не нервується, не плаче, засинає сама в свому ліжечку, я дуже здивована цією поведінкою, бо скоріше я не мала права вийти навіть в туалет.І в мене груди не наповняються молоком, перші рази сцідила і біль пройшла. Ще раз дякую вам за підтримку!
дякуючі Vilovi
#45601
Добрый день, обратитесь к своему врачу, это самый правильный вариант :)
Аватар користувача
дякуючі ZiZi
#47070
lls13 писав:Доброго дня! Припинила доцю годувати груддю, пройшла тільки доба а одна грудь болить.Вже сцідила три рази по троху а біль ще відчувається.Що в такому разі робити, чи потрібно надалі перевязати груди(так говорить мама), і чи потрібно пити таблетки(які) для припинення лактації? дякую
Скорее всего вы неправильно завершили кормление. Нужно было постепенно уменьшать количество кормлений, тогда проблем бы не было. А так все может закончится маститом, в лучшем случае. А в худшем и появлением новообразований, которые уже лечат не простые таблетки, а препараты противоопухолевые. Так что нужно теперь обратиться к маммологу, или хотя-бы к гинекологу.
дякуючі Lisa9696
#47457
Вот здесь почитайте http://bolitgrud.com/2017/07/kakie-pric ... y-zhelezyi, я недавно искала информации, почему болит грудь (для себя) и там есть информация, которая ответит и на ваш вопрос. Так что почитайте, я думаю она вам поможет разобраться.
Аватар користувача
дякуючі Larika
#63992
Боль в груди может возникать в следствии защемления позвонков.
дякуючі sashas
#63993
Да, такие боли в основном от позвоночника и идут. Вам надо идти к доктору и покупать ортопедический матрас.
Аватар користувача
дякуючі Vlada_mama
#64358
Нужно немедленно обратиться к маммологу, так как причины могут быть совершенно разные и лечить из нужно немедля. На первых порах у меня вообще застаивалась молоко, так как ребенок не хотел брать грудь. Помог только специалист, прописал мне лечение и даже массажи.

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!