МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: юрист Вікторія

дякуючі юрист Вікторія
#61442
Марія Жовква пише: Мені 16, 5 років, я хочу вийти заміж, я вагітна, дізналась недавно. Не проти він і його батьки, а моя мати забрала мого паспорта і не віддає,чи має вона право на це? У нас часті конфлікти через мого хлопця,він їй не подобається і вона кричить що його посадить за статею розбещення неповнолітніх,(є нюанс в тому що вона раніше заставила написати розписку що у нього зі мною не буде інтимних відносин до мого повноліття),чи дійсно вона може щось йому зробити? Ще у неї не належне відношення до мене,моя мати обзиває мене нецензурними словами,лізе до моїх особистих речей,ображає мене. Що робити?
Відповідь юриста:

Ви добровільно вступили до статевих стосунків, і якщо батько майбутньої дитини бажає одружитися на Вас, Ви маєте право на це, і погрози матері безпідставні.
Ви маєте повне право звернутися в органи опіки і піклування, щоб були представниками, і допомогли відстояти Ваші права, нехай представник органу опіки і піклування допоможе Вам і Вашому майбутньому чоловіку, скласти заяву до суду про дачу дозволу на шлюб, і буде в суді Вашим представником.
Відповідно до Сімейного кодексу, п.2 ст.23, за заявою особи, яка досягла шістнадцяти років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.
До суду може звернутись особа, яка досягла 16 років. Заява про надання права на шлюб не може подаватися представником такої особи (навіть законним представником, тобто батьками чи особами, які їх замінюють). Тож, Ви вже можете звернутися до суду, і надати докази, зокрема, довідку, яка підтвердить Вашу вагітність і те, що Ви перебуваєте на обліку у лікаря акушера-гінеколога
У заяві до суду, за місцем проживання, про надання права на шлюб зазначаються: ваше прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання та засоби зв’язку; прохання надати право на шлюб з тим, хто є батьком майбутньої дитини.
До заяви додаються копії відповідних документів (свідоцтв про народження, медичних довідок про вагітність тощо).
Рішенням суду неповнолітній особі надається право на укладення шлюбу не загалом, а саме з конкретною особою, яка чітко зазначається у рішенні суду.
Можете поскаржитися як до поліції з заявою так і до органів опіки і піклування, що Вам мати не віддає паспорт.
Аватар користувача
дякуючі AnnaN
#61524
Які шалені пристрасті. В моєї подруги теж таке було, але навіть гірше, бо мати порвала паспорт, і окрім проблем зі вступом до шлюбу подруга мала також проблеми зі вступом до інституту, через те що не могла відновити паспорт.
дякуючі юрист Вікторія
#61551
Завжди як паспорт викрадуть, не віддають, пошкодять необхідно одразу звертатися з заявою до поліції і правдиво описати, чому паспорт було пошкоджено, або знищено.
ПОРЯДОК централізованого оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України
31. Про втрату або викрадення паспорта на території України особа зобов'язана негайно повідомити найближчому територіальному підрозділу ДМС, а в разі викрадення - також органу внутрішніх справ. Про втрату або викрадення паспорта за кордоном особа зобов'язана повідомити компетентним органам іноземної держави та найближчій закордонній дипломатичній установі України.
33. Замість втраченого або викраденого паспорта територіальний підрозділ ДМС після встановлення факту видачі раніше такого паспорта особі, яка заявила про його втрату або викрадення, оформлює та видає новий паспорт.
34. Якщо особа, яка заявила про втрату або викрадення паспорта, знайшла паспорт, вона зобов'язана протягом доби здати знайдений паспорт для списання та знищення найближчому територіальному підрозділу ДМС, а в разі втрати або викрадення за кордоном - найближчій закордонній дипломатичній установі України.
35. У разі повідомлення особою про втрату або викрадення паспорта територіальний підрозділ ДМС приймає рішення про видачу такій особі на час оформлення нового паспорта довідки встановленого МВС зразка.
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/185 ... D0%BF/page
Аватар користувача
дякуючі juli23
#62495
AnnaN писав:Які шалені пристрасті. В моєї подруги теж таке було, але навіть гірше, бо мати порвала паспорт, і окрім проблем зі вступом до шлюбу подруга мала також проблеми зі вступом до інституту, через те що не могла відновити паспорт.
действительно страсти))
Аватар користувача
дякуючі Delia
#63426
А почему бы и нет? Если намерения серьезные?
Аватар користувача
дякуючі Larika
#63497
Конечно, ведь люди разные бывают, у некоторых действительно могут быть серьезные намерения. У меня племянница тоже рано замуж вышла, но они до сих пор с мужем дружно живут. Двое детей сейчас у них, и на этом останавливаться не собираются. Хотя честно говоря, мне тоже поначалу казалось, что она встречается с будущим мужем только из меркантильных соображений. Ведь он её подарками заваливал, постоянно украшения дарил, и вообще во всем баловал, потому что любил очень. Когда делал предложение, помимо кольца подарил такое как здесь https://kristall-shop.com.ua/kolie праздничное колье с цирконием, с тем расчетом, что она его на свадьбу наденет. Но как показало время, она тоже очень любит своего мужа, поэтому живут душа в душу. Так что никогда не стоит спешить с выводами, если люди любят друга, они будут счастливы, независимо от возраста.
Аватар користувача
дякуючі Dasha87
#63611
Да, потом дети становится родителями
дякуючі юрист Вікторія
#64304
Мария, Мариуполь. "Я выхожу замуж за гражданина Литвы. какие нужны нам документы, чтобы нас расписали?"

Відповідь юриста:
паспорт документ;
документ, що підтверджує наявність законних підстав для перебування в Україні;
Всі документи, складені за межами України, повинні бути перекладені на українську мову та засвідчені нотаріально.
дякуючі Vladien93
#64334
теперь буду знать если что
Аватар користувача
дякуючі Vlada_mama
#64395
Не понимаю, почему современные дети так спешат повзрослеть. Я вышла замуж в 20 и кажется что это такой юный детский возраст, это так рано. Про 16 страшно и думать
Аватар користувача
дякуючі Nelly
#64427
Да уж, детки современные любят усложнить родителям жизнь.
дякуючі Viola15
#64432
Рано!!! Дуже
Аватар користувача
дякуючі Dasha87
#64437
Проблема в том, что детям не дают нормального полового воспитания!
дякуючі misteralex
#65311
Якщо ви зумієте себе і дитину прокормити і ви бачите своє майбутнє із цією людиною, то чому б і ні?
дякуючі юрист Вікторія
#66115
Анна, Ужгород. Моя дочка буде мати 17 років в жовтні. Але вона кохає хлопця, вона хоче вийти заміж. Обряд вінчаннязаздалегідьзапланували на вересень, замовилисвяткування в ресторані, запросили гостей тощо. Але заяву до органів цивільного стану не приймають. Що роботи?
Відповідь юриста: лише звертатися до суду. Ви повинні надати до суду докази, що укладенняшлюбу в більшранньомувіцівідповідаєінтересамзаявниці та за станом психічного, розумового, морального і соціальногорозвитку вона можеперебувати у шлюбі. Надайте копії квитанцій. Якщо вже були витрати до шлюбу, що у вас були витрати.

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!