МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: юрист Вікторія

дякуючі юрист Вікторія
#65000
Діана, Луцьк. Про що буде РІШЕННЯ У СПРАВІ
«ХАН ПРОТИ СПОЛУЧЕНОГО КОРОЛІВСТВА» (для семінару)

Відповідь юриста:
Султана Хана – громадянина Сполученого Королівства, 1957 р.н., який проживає у Шефілді, було засуджено за торгівлю наркотичними речовинами на підставі доказів, незаконно отриманих поліцією з допомогою пристроїв для підслуховування. Його апеляцію щодо засудження відхилено на тій підставі, що втручання у його приватне життя було виправдане метою довести його причетність до тяжкого злочину. Він скаржився на несправедливість судового розгляду, що було порушенням п. 1 ст. 6, та на порушення його права на повагу до приватного життя (ст. 8) і права на ефективний засіб правового захисту (ст. 13).
#65239
Аліна, Львів. Чи може держава-учасниця Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод відступати від зобов’язань щодо заборони рабства та підневільного стану, встановлених ч. 1 ст. 4?

Відповідь юриста: Відповідно до ч. 1 ст. 4 Конвенції, нікого не можна тримати в рабстві або в підневільному стані.
#65307
марина, Київ З якого моменту ЄКПЛ набирає чинності для держави, що до неї приєднується?

Відповідь юриста: Відповідно до ст.59 Конвенції, ця Конвенція відкрита для підписання членами Ради Європи. Вона підлягає ратифікації. Ратифікаційні грамоти передаються на зберігання Генеральному секретареві Ради Європи. Стосовно будь-якого підписанта цієї Конвенції, що ратифікуватиме її після набрання нею чинності, Конвенція набирає чинності з дня депонування його ратифікаційної грамоти.
#65438
Артем, Київ, хто такі резиденти чи нерезиденти?

відповідь юриста:
Резиденти — це фіз особи, громадяни Укр, іноз громадяни та особи без громадянства, які отримали посвідку на проживання в Укр; юрд особи, суб’єкти підприємницької діяльності, філії, представництва тощо; дипломатичні, консульські, торговельні та інші офіційні представництва Укр за кордоном, які мають дипломатичні недоторканність і привілеї, а також філії та представництва підприємств і організацій України за кордоном, що не здійснюють підприємницької діяльності;

Нерезиденти — це фіз особи, які мають постійне місце проживання за межами Укр, в тому числі ті, що тимчасово перебувають на території України відповідно до відкритої візи строком до 1 року; юридичні особи, суб’єкти підприємницької діяльності, що не мають статусу юридичної особи (філії, представництва тощо), з місцезнаходженням за межами Укр, які створені і діють відповідно до законодавства іноземної держави, у тому числі юридичні особи та інші суб’єкти підприємницької діяльності за участю юридичних осіб та інших суб’єктів підприємницької діяльності Укр; розташовані на території Укр іноземні дипломатичні, консульські, торговельні та інші офіційні представництва, міжнародні організації та їх філії, що мають дипломатичні недоторканність і привілеї. Торгівля іноз валютою на території Укр резидентами і нерезидентами - юрд особами здійснюється через уповноважені банки та інші фінансові установи, що одержали ліцензію на торгівлю іноземною валютою Націон банку України, виключно на міжбанківському валютному ринку України.

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!