МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: юрист Вікторія

#14142
Ніхто не може жінку, яка вийшла з декретної відпустки не допустити на робоче місце, мотивуючи, що на її місце взяли іншого спеціаліста.
У будь-яких складних випадках звертайтеся до суду, позовна заява буде безкоштовно розглянута.
Важливо всім знати, що
Відповідно до ч. 3 ст. 179 КЗпП України за бажанням жінки їй надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з виплатою за ці періоди допомоги відповідно до законодавства.

Частиною першою ст.181 КЗпП України передбачено, що відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустка без збереження заробітної плати надаються за заявою жінки або осіб, зазначених у частині сьомій статті 179 цього Кодексу, повністю або частково в межах установленого періоду та оформляються наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.

Згідно із ч.3 ст.184 КЗпП України, звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років - частина шоста статті 179), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням.

Згідно з п. 18 Постанови Пленуму Верховного Суду України "Про практику розгляду судами трудових спорів" №9 від 06.11.1992 року Діяльність судів по розгляду справ цієї категорії повинна спрямовуватися на всемірну охорону конституційного права кожного на працю, яке включає можливість заробляти собі на життя працею, яку особа вільно обирає або на яку вільно погоджується, а також на охорону прав і законних інтересів підприємств, установ, організацій, на зміцнення трудової та виробничої дисципліни, на виховання працівників у дусі свідомого й сумлінного ставлення до праці».
#66074
Тамара, Черкаси. Потрібна ваша допомога: я офіційно працювала на заводі 3 роки, потім пішла в декрет (Я і зараз в декреті). На даний час я знову вагітна 20 тиж. Дитині 1,8 років.
Але мені скоро знову в декрет . В бухгалтерії сказали, що так в декрет ніхто не ходить, і мені його не відкриють, і ще, так як в мене не було заробітку на роботі, то і нічого не виплатять( маю на увазі дородові чи як їх правильно) так от : чи законно це все?
Відповідь юриста:
Відповідно до частини 3 статті 25 Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у разі надання застрахованій особі відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами у період зокрема відпустки без збереження заробітної плати допомога по вагітності та пологах надається з дня виникнення права на відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами.
Зважаючи на те, що як вбачається з Вашого питання Ви перебуваєте у відпустці без збереження заробітної плати по догляду за дитиною до 3 років то безумовно в силу вищенаведених положень законодавства маєте право на отримання допомоги по вагітності та пологам по новому страховому випадку, у випадку відсутності робочих днів розрахунок допомоги буде здійснюватися з посадового окладу встановленого на день видачі нового лікарняного по вагітності. Я раджу вийти на роботу і трішки попрацювати, щоб піти в декрет.

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!