МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: юрист Вікторія

дякуючі petr185
#66083
юрист Вікторія писав: 20-08-2016, 02:03:38 Оксана П. з Лубен питає:
якщо батько дитини бажає від неї відмовитися (жили в цивільному шлюбі. але дитину записав на себе), чи можна якось це вирішити без суду?
чи може цей чоловік, одружившись, усиновити рідну дитину від своєї співмешканки?

відповідь юриста:
за взаємною згодою це може бути здійснено у нотаріуса, але, скоріше за все, таку відмову буде розглядати лише суд, який врахує усі підстави, чому чоловік вирішив відмовитися від дитини. За сімейним аконодавством, батько (батьки), позбавлені батьківських прав, за законом вже ніколи не зможуть усиновити іншої дитини, стати призначеним опікуном, а також їх позбавляють права бути прийомними батьками. Тобто, усиновити дитину співмешканки він не зможе.
Але ви маєте право на аліменти від нього.
Дякую, мені дуже допомогло!
#66143
Роман, Коростень. Я сплачував аліменти ½ доходу, але виплачую два кредити, хворію та знаходжусь на обліку по захворюванню язви, також в даний час проживаю з батьками, батько хворіє та є інвалідом другої групи. Чи можу зменшити розмір аліментів?
Відповідь юриста: звичайно, звертайтесь до суду, та надайте докази, що Ваші сімейні обставини змінились. Надайте довідку з ЦНАП де і з ким проживаєте, усі довідки, що підтверджують хворобу, лікування.
Стан здоров’я і матеріальне становище особи, як прав перебувають між собою у прямому зв’язку. Стан здоровся визначає не тільки працездатність особи, а й коло її потреб. Тому при розгляді спору про стягнення аліментів суд в першу чергу з’ясовує стан здоров’я і матеріальне становище того з батьків, хто є платником аліментів. У відповідності зі ст.182 СК України при визначенні розміру аліментів суд враховує матеріальне становище й стан здоров'я дитини та платника аліментів, наявність у нього інших дітей, непрацездатних батьків, дружини.
#66145
Альбіна, Добропілля. Хочу запитати, з якого дня будуть присуджені аліменти, якщо звернутися до суду?
Відповідь юриста:
Відповідно до ч.1 ст. 191 СК України аліменти за рішенням суду присуджуються від дня пред'явлення позову.

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Привіт, як справи?

Ще більше корисного та цікавого!