МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: юрист Вікторія

#66134
Андрій, Богуслав. Я хочу через суд оскаржити батьківство і виключити запис з документу про народження. Ми перебували з Наталією 10 років в шлюбі, дітей не було, тому і розлучились, але потім вона каже, що вагітна, я не батько її сина.

Відповідь юриста: Відповідно до ст. 138 СК України, «жінка, яка народила дитину у шлюбі, має право оспорити батьківство свого чоловіка пред'явивши позов про виключення запису про нього як батька дитини з актового запису про народження дитини, але ця вимога може бути задоволена лише у разі подання іншою особою заяви про своє батьківство».
Так як інша особа не подала своєї заяви про визнання свого батьківства, може статися так, що в суді вам можуть вважає за необхідне відмовити у виключенні із актового запису про народження дитини відомостей про батька.
Ст. 141 Сімейного кодексу України встановлює, що мати, батько мають рівні права та обов’язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони у шлюбі між собою.
#66148
Артем Р., Марганець, я хочу виключити відомості про батька з актового запису про народження дитини. Ми з дружиною вже 5 років не проживаємо разом, хоча не розлучені, на момент народження дитини ми перебували у шлюбі, тому у свідоцтві про народження дитини записаний я, як батько дитини.
Відповідь юриста: звертайтесь до суду. Надайте довідки, що Ви проживаєте за іншою адресою, можете запросити свідків в суд ,які підтвердять, що Ви не проживаете разом з дружиною, можете наполягати на експертизі.
Відповідно до п.2.13 Правил внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, затверджених наказом Міністерства юстиції України 12.01.2011 № 96/5, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 січня 2011 р. за № 55/18793, підставою для внесення змін в актові записи цивільного стану є рішення суду про виключення відомостей про батька (матір) дитини з актового запису про народження, у якому зазначено про внесення конкретних змін в актові записи цивільного стану.
#66176
Максим К., Полтава Я зустрічався з Світланою, однією сім’єю ніколи не проживали. У неї народилась дочка, і Світлана заявила, щоя є батьком дитини.Однак місяць тому, а дитині вже 10 років вона відмовила в прийнятті подарунків для дитини, заборонила зустрічатися з дитиною та заявила, що я не є її батьком, хоча я сплачую аліменти на дитину. Що тепер робити?
Відповідь юриста: звертайтесь до суду, вимагайте призначити у справісудово-біологічнуекспертизу для вирішенняпитаннявідсутності кровного споріднення та постановитирішення про виключеннявідомостей як батька дитини. Згідно з ч.2 ст. 136 СК України у разідоведеннявідсутності кровного спорідненняміж особою, яка записана батьком, та дитиною суд постановляєрішення про виключеннявідомостей про особу як батька дитини з актового запису про їїнародження.

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Привіт, як справи?

Ще більше корисного та цікавого!