МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: юрист Вікторія

#66146
Наталія, Одеса.
Я працюю кухаром в оздоровчому центрі. Головний кухар у нас постійно мене обмовляє в неякісному приготування їжі, що я не маю досвіду, насміхається при колегах. Я працюю 20 років, працювала в ресторанах, кафе, гарно готую. Сил немає терпіти. Звільнятися і шукати щось нове я не хочу.
Відповідь юриста: Ви не повинні терпіти, звертайтесь до суду про захист честі та гідності. Вимагайте обов’язково спростувати інформацію на зібранні колективу.
Відповідно до ст.. 32 Конституції України ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Кожному гарантується судовий захист права спростувати недостовірну інформацію про себе і членів сімї та права вимагати вилучення будь-якої інформації, а також право на відшкодування матеріальної і моральної шкоди, завданої збиранням, зберіганням, використанням та поширенням такої недостовірної інформації.
Також, відповідно ст. 277 ЦК України фізична особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї та (або) членів її сім'ї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації. Негативна інформація, поширена про особу, вважається недостовірною, якщо особа, яка її поширила, не доведе протилежного. Спростування недостовірної інформації здійснюється особою, яка поширила інформацію. Спростування недостовірної інформації здійснюється незалежно від вини особи, яка її поширила, та у такий же спосіб, у який вона була поширена.
#66158
Надія, Луцьк Я їхала рейсом маршруту «Окорськ-Луцьк» поверталася додому від сестри і зустріла сусідів, вони прямо в автобусі почали виражалися нецензурними словами, грубою лайкою (непутьова, гуляща і т.д.), на я відповідала мовчанням. Мене ображали, що я хвора на сифіліс, називали її дітей незаконними (байстрюками). Сусіди обвинувачували мене чоловіка у крадіжці золотих виробів, вугілля, посуду та інших речей з її житлового будинку. У пасажирів автобуса ці слова викликали сміх. Що тепер роботи?
Відповідь юриста:
Діями цих людей зроблено посягання на честь і гідність Вашу, а також честь і гідність близьких їй людей, в результаті чого Вам заподіяно моральні страждання. Якщо Ви знаєте цих людей, вимагайте відшкодування.
Відповідно до ст. 297 ЦК України кожен має право на повагу до його гідності та честі. Гідність та честь фізичної особи є недоторканими. Фізична особа має право звернутися до суду з позовом про захист її гідності та честі.
Статтею 23 ЦК України передбачено, що особа має право на відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок порушення її прав. Моральна шкода полягає у приниженні честі та гідності фізичної особи.

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!