МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: юрист Вікторія

#55080
Олег Миколаїв: Доброго дня, я працюю водієм та вантажником на комунальному підприємстві. Чи мають право примусити мене директор, його зам, бухгтер та кадровик звільнитися, і ще без дати.

Відповідь юриста:
Шановний Олеже!
Поняття "змусили" взагалі не має місця в чинному законодавстві. Змушувати працівника писати заяву про звільнення за власним бажанням є незаконним. Тому Ви одразу пишіть скаргу до органів поліції, як грубе порушення трудового законодавства.
Ви повинні знати, що відповідно до ч. 3 ст. 49-2 КЗпП одночасно з попередженням про звільнення у зв’язку із змінами в організації виробництва (скорочення штату) і праці роботодавець пропонує працівникові іншу роботу на тому самому підприємстві, в установі, організації. При відсутності роботи за відповідною професією чи спеціальністю, а також у разі відмови працівника від переведення на іншу роботу на тому самому підприємстві, в установі, організації працівник, на власний розсуд, звертається за допомогою до державної служби зайнятості або працевлаштовується самостійно.
У разі скорочення штату відповідно до ст. 44 КЗпП працівникові виплачується вихідна допомога у розмірі не менше середнього місячного заробітку.
Але примус і без бажання, та ще без прав хочуть залишити вас, незаконно, тож, захищайтеся! І обовязково скажіть Вашому роботодавцю про такі Ваші права, але не зволікайте, не бійтеся, пишіть скарги до поліції, місцевої ради, якщо це комунальне підприємство, органів з охорони праці.
дякуючі юрист Вікторія
#63390
КЗПП Стаття 26. Випробування не встановлюється при прийнятті на роботу: внутрішньо переміщених осіб. У випадку порушення роботодавцем трудового законодавства, в першу чергу варто звернутись до Державної служби України з питань праці (Держпраці), хоч Ви працюєте, хоч Вас звільнили. Можете звернутися до суду, і Вас поновлять на роботі, позов до суду безкоштовний.

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!