Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як захистити волосся від холоду?

Зимовий догляд за волоссям

З настанням морозів волоссю потрібен спеціальний догляд. Через нестачу вологи в повітрі воно стає сухим і ламким, електризується і січеться. Постійне носіння головних уборів, температурні перепади також негативно позначається на їхньому стані. При холодній погоді циркуляція крові в шкірі голови сповільнюється, в результаті волосся починає випадати. Щоб уникнути всіх цих проблем, за волоссям потрібно доглядати.

Проблема № 1: наелектризованість волосся

У холодну пору року в усіх приміщеннях працюють опалювальні прилади, такі як кондиціонери, обігрівачі та батареї, які сушать і зневоднюють повітря в кімнаті, саме завдяки цій сухості наше волосся взимку так сильно електризуються.

Щоб волосся менше електризувалося, рекомендується розчісувати його щіткою з натуральної щетини або дерев´яним масажним гребінцем. Не користуйтеся пластиковим, він лише посилить ситуацію. Після миття волосся користуйтеся спеціальними бальзамами або пінками, які містять антистатичні складові або спреєм для догляду за волоссям у холодну пору року, який буде знімати електризацію і заповнювати нестачу вологи. Якщо немає можливості нанести ці засоби, можна просто пригладити волосся мокрими руками.

В даний час можна придбати фен або праску зі спеціальною функцією іонізації, яка випускає на волосся потік негативно заряджених іонів, здатних «пригладити» ваше волосся і зробити його більш слухняним і шовковистим.

Проблема № 2: Ламкість і сухість волосся

Постарайтеся, якомога рідше користуватися гарячим феном або праскою. Слід підібрати максимально м´який шампунь, а також частіше зволожуй волосся бальзамами і масками. Народні рецепти будуть в цьому випадку дуже корисними, а їх застосування обійдеться дешевше, ніж використання спеціальних косметичних засобів.

Картопляна маска:

Для маски потрібно відварити декілька картоплин в «мундирі», потім очистити, розім´яти, додати 2 столові ложки сметани, і ретельно все перемішати. Перед тим, як мити голову, розділіть волосся на пасма, і масу нанесіть на корені, а також по всій довжині волосся. Накрийте голову плівкою, а зверху пов´яжіть махровий рушник, і протримайте так 30 хвилин. Після миття обполосніть волосся слабким розчином лимонної кислоти або яблучного оцту - приблизно 1 ч. л. на 5 літрів води.

Маски для волосся з масел

В якості основи для таких масок виступає одна з олій, найчастіше - реп´яхова, рицинова, кропив´яна, оливкова, мигдальна, кокосова, пальмова. Живлення волосся олією дозволяє зробити волосся більш сильним, здоровим і блискучим. До олії можна додати яєчний жовток або мед. Маска втирається в корені волосся і наноситься також на волосся по всій довжині, голову слід закутати теплим рушником, через 30-40 хвилин голову необхідно вимити шампунем.

Проблема № 3: Випадіння волосся

У зимовий час починає випадати набагато більше волосся. Але цей процес можна сповільнити або призвести до мінімуму, використовуючи зміцнюючі засоби, що сприяють поліпшенню обмінних процесів. Слід не соромитися носити головний убір, щоб волосся не піддавалося переохолодженню.

Волосся може випадати через нестачу певних вітамінів, так як ми їмо менше овочів і фруктів, ніж в літній період. Їх брак варто заповнювати за допомогою вітамінних комплексів.

Прекрасний засіб від випадіння волосся - поварена або морська сіль. Після миття голови її рекомендується жменями втирати у вологе волосся, потім покрити волосся плівкою, обернути рушником і залишити на годину. Якщо таку процедуру проробляти регулярно, то через 2-3 тижні волосся значно зміцниться, випадіння волосся зупиниться.

Для зміцнення волосся ефективний нескладний масаж, що підсилює кровообіг у шкірі голови, і благотворно впливає на корені волосся. Крім того, масаж допомагає підсилити дію масок і зміцнювальних засобів. Використання масажу при масці з солі діє на шкіру голови як миючий скраб, який допомагає позбавитися від лупи.

Проблема № 4: Волосся, що січеться

Волосся може розшаровуватися на кінчиках, не витримуючи впливу численних зовнішніх чинників.

При догляді за посіченним волоссям потрібно користуватися тільки феном з прохолодною дією, не можна розчісувати мокре або вологе волосся, гребінець повинен бути дерев´яним, з рідкими зубчиками. Регулярно підстригайте посічені кінчики, приблизно один раз на місяць, бажано за допомогою технології "гарячі ножиці".

Посічені кінчики можна вилікувати за допомогою риб´ячого жиру або рицинової олії. Після втирання у волосся, слід обернути голову плівкою, а потім теплим махровим рушником. Через годину волосся промийте шампунем і прополощіть трохи підкисленою лимонним соком водою.

І обов´язково включіть в свій раціон продукти, що містять жирні кислоти, такі як: жирна риба (тунець, сьомга, оселедець), горіхи, злакові, рослинна і оливкова олія. Бережіть своє волосся, доглядайте за ним, і воно буде здоровим, блискучим і шовковистим.

За матеріалами beauty-code.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас