Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиток дитини по тижнях: сорок сьомий тиждень

Розвиток дитини по тижнях: сорок сьомий тиждень
 

Дитина

Складно повірити, що той маленький клубочок щастя, який ви привезли з пологового будинку, перетворився на цей гучний, активний згусток енергії, після якого вам постійно доводиться прибирати.



На цьому тижні почніть вчити дитину поняттям, таким як мокрий і сухий, гарячий і холодний і т.д. Не турбуйтеся, якщо вона не розуміє відразу, кожна дитина розвивається за власним графіком і вчиться по-різному. Спробуйте зробити такі навчальні заняття цікавими для малюка! Співайте пісеньки, показуйте.

Знайомте чадо з різними кольорами протягом дня і дивіться, чи розуміє воно те, що ви намагаєтеся пояснити. Повторюючи одне і те саме кожен день, ви допоможете дитині швидше освоїти нову інформацію. Як говориться, повторення – мати навчання. То ж повторюйте, повторюйте, повторюйте!

Ваш малюк напевно вже вміє стояти без усілякої підтримки, і навіть може зробити один-два кроки самостійно. Зараз він буде часто спотикатися і падати, і це нормально для його віку!

Мама

Так мало часу!

Якщо вам постійно не вистачає часу, ви втомилися і перевантажені щоденними турботами, спробуйте слідувати нашим порадам. Незважаючи на те, що список справ на найближчий день може просто лякати, не зневіряйтеся, розслабтеся і відпочиньте трохи, і вам стане набагато легше. Якщо всі ці справи висять над вами, тиснуть на вас, зробіть кілька глибоких вдихів. Коли заспокоїтеся, подумайте про все, що вам потрібно зробити, і виберіть декілька найважливіших завдань.

У вас вдома дитина, а значить, ви більше не встигатимете зробити стільки ж, скільки встигали до поповнення в родині. У вас не тільки додалося турбот, але й стало менше часу на те, щоб з ними впоратися. Тому, якщо вам потрібна чиясь допомога, не соромтеся, через це проходить більшість молодих батьків! Попросіть про допомогу маму, сестру, подругу. Переконайтеся, що ви достатньо відпочиваєте. Якщо вам навіть здасться, що спати, поки спить крихітка, нерозумно, бо можна стільки всього встигнути зробити, подумайте про те, що відпочилою ви зможете зробити набагато більше і набагато швидше.

Розвиток дитини

Танцюй, малюк, танцюй! Увімкніть музику і насолоджуйтеся тим, як дитина демонструє вам свої перші танцювальні рухи. Малюк може дивитися на вас і повторювати, але часто дітки інстинктивно відповідають на музику рухами голови, ручок, ніжок. Спробуйте ставити різноманітні композиції: класику, рок, поп, народну і т.д. Хто знає, яка музика сподобається крихітці!

Поради

Хочу бути як ти: ігри на уяву

Ви – з тих батьків, які прив'язані до своїх смартфонів? Подивіться на своє чадо, можливо, воно вже грає іграшками, прикладаючи їх до вуха, ніби говорить по телефону. Точно так само дитина може копіювати й інші ваші манери поведінки – як позитивні, так і негативні.

Якщо ви будете зустрічати своїх друзів з розпростертими обіймами або махати перехожим на вулиці, тим самим ви будете подавати приклад малюкові. А якщо ви кричите, коли втрачаєте самовладання, крихітка також зрозуміє, що це нормально.

Пам'ятайте про те, що ви – найкращий приклад для наслідування для своєї дитини, що показує, як вести себе в суспільстві. Звичайно, ніякі батьки не досконалі, і дітки, спостерігаючи цілодобово, неминуче бачать погану поведінку навіть у самих ідеальних батьків. Тому, якщо ви вчинили неправильно в присутності дитини, не посоромтеся сказати їй, що ви не пишаєтеся своєю поведінкою і наступного разу намагатиметеся не зробити такої помилки. Вона може не зрозуміти це пояснення відразу, але з часом обов'язково зрозуміє.

А до тих пір, насолоджуйтеся тим, як ваше чадо перетворюється на маленького дорослого. Тут починається етап ігор на уяву, коли дітки все краще і краще повторюють те, що бачать навколо себе. Дитина може сильно зацікавитися доглядом за лялькою або улюбленою іграшкою, захотіти іграшки, які схожі на речі дорослих, використовувані в повсякденному житті, навіть прибирання і готування може стати цікавим для крихітки.

Постарайтеся залучати малюка до своїх повсякденних турбот, показуючи, як прибирати іграшки, витирати пил ганчіркою тощо.

Автор: Сальнікова Анна

Попреденя частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Розвиток дитини по тижнях: сорок восьмий тиждень

Дитина

Чи можете ви повірити в те, що перший день народження вашого малюка буде вже через чотири тижні? Весь минулий рік для вас напевно був, як захоплююча пригода. Ваша дитина не тільки потроїла свою вагу, але і можливо вже навчилася ходити і говорити кілька слів. Вона вже вміє повідомляти вам, що хоче і що їй потрібно, вона прив'язалася до вас і ваших близьких, а її особистість стає все більш і більш визначеною з кожним днем.

Розвиток дитини по тижнях: сорок шостий тиждень

Дитина

Ваш малюк продовжує вчитися, взаємодіючи з навколишнім світом, і цікавиться інтерактивними іграми все сильніше з кожним тижнем. Також ви можете помітити, що він стає все сильнішим. Якщо дитина ще самостійно не ходить, не варто турбуватися, адже всі дітки розвиваються за своїм індивідуальним планом і переходять на нові етапи розвитку, коли вони до цього готові. Повірте, як тільки малюк почне ходити, ви ледве будете встигати за ним стежити – ваші спокійні дні вмить закінчаться.

Розвиток дитини по тижнях: сорок п´ятий тиждень

Дитина

На цьому тижні ваш малюк продовжує стверджувати свою незалежність. Тепер змусити його сидіти – справжня проблема, а особливо поводитися спокійно під час зміни підгузників. Ваш непосида постійно намагається кудись залізти, до чогось дістатися, тому ще раз перевірити безпеку будинку для дитини – чудова ідея!

Розвиток дитини по тижнях: сорок четвертий тиждень

Дитина

Чи можете ви повірити в те, що вашому малюкові вже майже рік? За останні 10 місяців у вас відбулося стільки змін! Тоді дитина повністю залежала від вас, тепер же вона може пересуватися самостійно, говорити пару слівець або, принаймні, знайшла свій спосіб спілкуватися з дорослими. Іншими словами, крихітка стає все більш і більш незалежною людиною з кожним днем.