Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Звідки береться пил...

Звідки береться пил...

Всім відоме таке явище, як пил. Абсолютно всі коли-небудь витирали пил, але через деякий час, він знову з'являвся. Пил, прямо як волосся: його підстригаєш, а воно знову виростає. І звідки він береться? Багато хто з нас ставив собі це питання, але так і не міг відповісти на нього. У цій статті, ви дізнаєтесь звідки береться пил і з чого він складається!


Пил - це нерозчинні в повітрі мікрочастинки, які завдяки своїй дуже маленькій масі, знаходяться в мало рухомому стані або підвішаному стані. Мікрочастинки бувають органічними і неорганічними. До органічних належать: маленькі частинки волосяного покриву тварин і людей, мікроорганізми і бактерії, віруси, відмерлі частинки шкірного покриву людини. До неорганічних належать: частинки гірських порід, що утворилися при обваленні або вибуху, грунту, частинки піску, підняті в повітря вітром, речовини, що виділяються при горінні. Також, до неорганічних відносяться частинки метеоритів і астероїдів, які згоріли в атмосфері.

В основному, органічний пил складається з відмерлих клітин шкіри. Так, ви правильно думаєте, людина сама є джерелом пилу, адже всього за два тижні повністю змінюється шкірний покрив верхнього шару шкіри. Великий вміст пилу в повітрі може бути шкідливим для здоров'я людини, але це буває рідко, в основному при горінні речовин і обваленні споруд.



Пил є дуже важливою складовою природи в цілому, складно уявити, що життя без пилу могло б взагалі не існувати. Вся конденсація водяної пари на Землі відбувається на мікрочастинках. Так що без пилу життя на Землі могло існувати тільки у воді.

На великих висотах пил практично відсутній. Ми це можемо побачити тоді, коли пролітає літак. Оскільки на висотах пил практично відсутній, водним парам нікуди осідати, і тому ми так довго бачимо слід від літака, поки весь пар не осяде.

Пил грає важливу роль в житті людини і всього живого. Ми його не бачимо (за винятком великих часток, що пролітають повз сонячне проміння), але добре відчуваємо, нам завжди потрібно його прибирати, щось очищати від нього, але все таки, раз він є, значить він потрібний! Нічого в житті не просто так!

За матеріалами sovetuem.in

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас