Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що робити, якщо дитину закачує у транспорті?

Що робити, якщо дитину закачує у транспорті?

Як можна боротися з заколисуванням в транспорті у дітей? Чи варто вживати ліки? Чи існують певні вправи, завдяки яким блювотний рефлекс вщухне? Ми відповімо на всі ці популярні запитання батьків.


Порада 1. Якщо дитину закачує у транспорті, потрібно підготуватися завчасно. Перед поїздкою необхідно легко поїсти, виключаючи незбиране молоко, жирну і дуже солодку їжу. При тривалій поїздці краще перекушувати кожні 2 години (для дітей) або кожні 4 години (для дорослих). Пити краще звичайну негазовану воду. Дитину краще вкласти спати зі злегка закинутою головою, якщо не хоче – посадити лицем до напрямку руху.



Порада 2. На диханні краще не фіксуватися - це може розбалансувати як дихальну, так і серцево-судинну системи. Іноді допомагає ритмічна музика, як відволікаючий момент.

Порада 3. Якщо заколисування дуже виражене і вище викладені прийоми не діють, можна вдатися до медикаментозної корекції даного стану. Якщо залишається час (2-3 тижні) до поїздки, можна системно пропити безпечний гомеопатичний препарат за схемою в інструкції. Якщо ж виїзд «сьогодні-завтра», безпосередньо перед поїздкою стануть у нагоді препарати, що містять у своєму складі діючу речовину дименгидринат.

За матеріалами mamabook.com.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас