Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Судинні ураження шкіри

Судинні ураження шкіри

Судинні ураження шкіри зустрічаються сьогодні досить часто. Причини їхньої появи різноманітні. Велику роль відіграє спадковість, гормональний стан. Свій «внесок» роблять вживання алкоголю, гарячої, гострої їжі, куріння, тривалий вплив сонячних променів, екстремальні погодні умови (спека або холод), перенесені травми шкіри, вагітність, неякісна косметика, хронічний стрес і інші причини.


Почервоніння шкіри спочатку змінюються одиничними зонами розширених капілярів, які за відсутності належного лікування збільшуються і переходять в форму купероза. Наступна більш розвинена стадія процесу - розацеа - характеризується застійними явищами в капілярах і дрібних судинах шкіри, що приводять до розширення вен на рівні венозних сплетінь і запалення шкіри. Судинні ураження шкіри можуть виглядати як судинні зірочки, рубінові тільця, телеангіектазії, дрібні "блакитні вени", винні плями.

Нажаль, судинні ураження шкіри не проходять самостійно і потребують лікування. Чим раніше вжиті заходи з лікування судин, тим легше впоратися з проблемою, тим більше гарантій успішної корекції. У першу чергу, слід зменшити сонячні інсоляції, виключити шкідливі звички і проконсультуватися з дерматологом щодо правильного домашнього догляду за шкірою. Вже при появі перших розширених судин слід приймати вітаміни К, С і рутин.

Традиційні косметологічні методи вимагають тривалого застосування, використовувані препарати дорогі і не гарантують успішного вирішення проблеми. Тому до цього часу лікування судин представляло досить серйозну проблему. З появою дерматологічних судинних лазерів стало можливим лікувати судинні ураження шкіри більш ефективно.

Дія медичних дерматологічних лазерів грунтується на принципі селективного фототермоліза. Живі тканини містять пігментні клітини (меланін і гемоглобін) і воду, які вибірково поглинають фотони світла. Впливаючи на тканини лазером, що випромінюють певну довжину хвилі, ми впливаємо на певні клітини-мішені. Тому довжина хвилі лазера - одна з найважливіших його характеристик.

Поглинаючи світло, пігментні клітини живих тканин нагріваються.



Залежно від ступеня нагріву, лазер виробляє різну термічну дію:

• м'який розігрів тканин, що веде до стимуляції
• більш сильне нагрівання, яке пригнічує діяльність клітин;
• інтенсивний термічний вплив, що приводить до коагуляції і руйнування тканин;
• екстремально сильний термічний вплив, який призводить до випарювання тканин.

Термічний вплив лазера на клітини залежить від щільності потоку енергії і часу впливу. Ці технічні характеристики лазера також дуже важливі і визначають характер дії лазера. Чим більш точно підібрані всі характеристики лазера, тим більш ефективно проведене лікування.

До теперішнього часу для лікування судинних проблем шкіри використовувалися кілька типів лазерів: кріптоновий, на парах міді, на фарбах. Всі вони діяли досить поверхово, викликали больові відчуття при проведенні процедури, вимагали знеболювання. Крім того, в ході процедури ушкоджувався поверхневий шар шкіри, з'являлося виражене і стійке почервоніння шкіри. Процес загоєння і відновлення шкіри проходив 2-3 тижні.

Судинний лазер Viridis Derma французької компанії Quantel Medical є лазером останнього покоління. Сильне і виборче поглинання гемоглобіном довжини хвилі лазера 532 нм і імпульси тривалістю десятки мілісекунд роблять Viridis Derma ідеальним інструментом для видалення різних судинних ушкоджень.

За рахунок точно дозованих коротких імпульсів підтримується досить висока температура, достатня для коагуляції. Разом з тим, навколишні тканини не розігріваються. В результаті такого впливу збільшується ефективність процедури і при цьому охороняється епідерміс шкіри, а процедура не викликає хворобливості. На відміну від попередніх моделей лазерів, судинний лазер Viridis Derma не викликає почервоніння шкіри, ураження поверхні шкіри, набряку та запалення.

Viridis Derma використовує унікальну технологію сканування великих поверхонь лікування. Сканер швидко і однорідно виконує обробку поверхні шкіри по складній траєкторії, забезпечуючи точне накладення імпульсів випромінювання з регулярним інтервалом часу. Це дає однорідний ефект лікування і оберігає тканини від можливості накладення двох сусідніх імпульсів і перегрівання тканин.

Для усунення купероза потрібно 2 процедури з інтервалом в 1,5-2 місяці, судинні зірочки і рубінові тільця втечуть за одну процедуру, для більш великих судин (до 2мм в діаметрі) може знадобитися 2-4 процедури.

Завдяки використанню високих технологій, лазерне лікування судинних уражень шкіри стало високо ефективним, передбачуваним і не травматичним. Сьогодні це без сумніву пріоритетний метод лікування судинних уражень шкіри.

За матеріалами med-dovidka.com.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас