Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Великдень 2012: відвідуємо кращі монастирі України

Великдень 2012: відвідуємо кращі монастирі України

Великдень - велике свято, і провести його потрібно по особливому. Наприклад, взяти і поїхати в один із найкрасивіших монастирів України. Тим більше що, за всіма законами, і релігійним, і загальнолюдським, кожна людина повинна хоч раз у житті здійснити паломництво. І можливо, саме під час цієї поїздки ти знайдеш свій шлях до Бога, і нарешті знайдеш гармонію і рівновагу в житті.


Єлецький монастир (Чернігів)

Неподалік від Києва є дивовижне місто - золотоверхий Чернігів. Якщо ти живеш в Києві, обов'язково поїдь до Чернігова - там багато храмів і монастирів, і всі вони розташовані поряд, і обійти їх ти зможеш за один день.

Що відвідати: Борисоглібський собор (там побачиш старовинні срібні царські врата), святкову літургію в Спаському соборі XI століття. І обов'язково відвідай Антонієві печери Єлецького монастиря. Як свідчить легенда, вони з'єднують монастир з Києво-Печерською лаврою. Доїхати до Чернігова з Києва можна всього лише за 2 години, маршрутки йдуть від станції метро "Чернігівська".

Форосська церква (Крим, Форос)

А можна забути про всі турботи і поїхати на Великдень 2012 в Крим - до моря, сонця і старовинного монастирю. І відстояти пасхальну службу в Фороській церкві - унікальній стародавній святині. Знаходиться Фороська церква - церква Воскресіння Христа - на Червоній скелі над селищем Форос, на кордоні між Севастополем і Великою Ялтою. Унікальна за красою Фороська церква: вітражі, розписні стіни, іконостас, ліворуч від якого зображена скорбна Мати Божа, справа - Таємна вечеря.

Також можна побувати в храмі Святого Володимира в Херсонесі, в чоловічому монастирі в Інкермані і в Успенському монастирі, вирубаному прямо в скелі, в Бахчисараї. А оселитися на час пасхального паломницького туру найкраще в Севастополі, і звідти їздити по монастирях.

Свято-Успенська Почаївська Лавра (біля Тернополя)

Свято-Успенська Почаївська Лавра в Тернопільській області - оплот ченців Києво-Печерського монастиря, які врятувалися втечею від татар в 1240 році. Лавра стоїть у мальовничому місці на високій горі, не помітити її просто неможливо. Тут знаходяться такі дивовижні святині, як слід стопи Божої Матері з джерелом цілющої води, мощі преподобного Іова, Амфілохія і майже 300 різних ікон.

Зупинитися можна в готелі при монастирі, ціни досить помірні - від 170 грн. Або ж зняти квартиру у жителів. Дістатися до Почаївської Лаври дуже просто - спочатку до Тернополя, а потім від Тернополя на маршрутці їхати близько години.

Також неподалік від Тернополя є містечко Рукомиш, в якому знаходяться руїни печерного монастиря ранніх християн. Тут можна викупатися в купальнях святої Анни з цілющою водою. А в ще одному містечку неподалік - у Кременці - є інші цікаві монастирі.

Чудодійна Аннина гора (м. Вашківці, Чернівецька обл.)

Місто Вашківці у Вижницькому районі Чернівецької області відоме своїм цілющим джерелом і чудодійною Анниною горою. Це відмінне місце, щоб зустріти Великдень 2012.

Як свідчить легенда, давним-давно тут жила найкрасивіша дівчина на світі - Анна. Турки, які напали на Київську Русь, дізналися про це і хотіли полонити красуню. Тікаючи, з останніх сил Анна піднялася на гору і стала просити Бога про порятунок. Бог розкрив гору і сховав Анну. На поверхні залишилася тільки її коса. Турки від досади відрубали пасмо волосся, але Бог наказав вітру вирвати волосся з рук невірних і розвіяти його по всій горі. З тих пір гора стала називатися Анниною, а трава на її схилах називається Анниною косою.

10 років тому на горі відбудували монастир. І прочани на колінах повзуть 800 метрів по крутому схилу, щоб поклонитися чудотворній іконі Господа Вседержителя. Сюди їдуть ті, хто не може народити дитину, завести сім'ю.

Доїхати до монастиря можна з Чернівців на маршрутці, в самому монастирі є готель, але в святкові дні він може бути переповний. Тоді можна зняти кімнату у приватників.

Їдемо в Донецьку Швейцарію (Святогірськ)

В Святогірськ приїжджає дуже багато паломників на Пасху. У цій Донецькій Швейцарії стоїть гарний храм на крейдяній скелі, як на п'єдесталі. А біля підніжжя унікальної святині тече річка Сіверський Донець. На території Лаври в Святогорську варто відвідати Покровський храм, Свято-Успенський собор і Храм Святителя Миколая.

Оселитися можна в одному з багатьох готелів в Святогорську. Ціни на кімнати починаються від 100 грн. Але і в самій Святогірській Лаврі є готель для прочан.

За матеріалами uaua.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас