Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Справа дійшла до весілля: спочатку обговоріть всі майбутні сімейні обов´язки

Справа дійшла до весілля: спочатку обговоріть всі майбутні сімейні обов´язки

Багато дівчат, часто не замислюючись, приймають пропозицію руки і серця. Перебуваючи в приємній ейфорії, в передчутті чогось грандіозного і неодмінно щасливого, практично ніхто не замислюється про те, що однакових або схожих людей не буває, у кожного є своя думка, свій погляд на життя, свої побоювання і надії.


Дуже важливо все ж до вступу в шлюб обговорити найбільш важливі для вас питання, підняти проблеми, обмінятися вашою точкою зору на певні теми, щоб у майбутньому, по-перше, не пошкодувати про прийняте рішення, а по-друге, уникнути непорозуміння або недомовленості.

Отже, що на мій погляд, слід неодмінно обговорити?

1. Причина, з якої ви хотіли б одружитися

Безперечно, що основна причина того – любов, бажання постійно бути разом. Однак крім цього, у багатьох є ще ряд причин. І цілком може так виявитися, що причини вашої другої половинки не співпадуть з вашими власними. В результаті, ви будете злитися, можете розчаруватися повністю у виборі партнера. Саме тому слід з'ясувати причини заздалегідь і дати свою оцінку даним причинам (чи схвалюєте ви їх, чи вважаєте вагомими тощо), щоб уже в ході сімейного життя ви раптом зрозуміли, що через розбіжності цих самих причин, ви не можете більше жити з цією людиною.

Причини можуть бути самими різними:

- У шлюбі ви бачите логічне продовження ваших відносин.
- Ви хочете дітей.
- Ви бажаєте, щоб ваші батьки заспокоїлися, нарешті, і перестали дошкуляти вас питаннями про те, коли ж ви нарешті одружитеся.
- Ви відчуваєте, що просто прийшов час вступати в шлюб.
- Ви бажаєте забезпечити вашим дітям певне матеріальне становище.
- Ви бажаєте почуватись захищеною, вважаючи, що шлюб дає це відчуття.
- Ви бажаєте жити окремо від батьків.
- Ви не бажаєте більше працювати, а ваш майбутній чоловік - заможна людина.
- Ви бажаєте вступити в шлюб з жалості, через те, що не можете відмовити.



2. Моделі шлюбу

Під моделлю шлюбу ми розуміємо ту модель у відносинах, яку ми бачили з самого дитинства (відношення батьків один до одного, ставлення батьків до дітей, ставлення до близьких родичів і друзів). Бажаєте ви того чи ні, але ви мимоволі будете переносити її у ваші стосунки в родині. З цієї причини ще до весілля варто невимушено поцікавитися про те, як вибудовувалися відносини в родині вашої другої половинки, оцінити дану модель, обговорити ті пункти, які дуже важливі для вас в родині і почути відповідь з цього приводу вашої другої половинки.

Пам'ятайте, що якщо у вас зовсім різне уявлення щодо стосунків у сім'ї, вам буде важко знайти спільну мову, коли ейфорія мине й емоції трохи згаснуть.

3. Емоційна сторона питання

Бажано також обговорити і емоційну сторону питання, прийшовши до певного консенсусу з найважливіших для вас питань:

- Ви не будете ніколи підвищувати голос одне на одного, а будете все вирішувати мирним шляхом, спокійно обговорюючи проблему.

- Ви будете приймати найвідповідальніші рішення разом (або визначіть, хто це буде робити).

- Ви будете обговорювати проблеми відразу в міру їх виникнення, нічого не приховуючи у собі.

- Ви не будете змінювати один одного, фліртувати з іншими (або у вас буде повна свобода у стосунках).

- Ви не будете зустрічатися одні без другої половинки з друзями протилежної статі (або ви вирішите, що з друзями, навіть протилежної статі, зустрічатися дозволяється).

- Ви відразу обзаведетеся дітьми (або домовтеся про те, через скільки років ви хотіли б їх мати).

- Вам доведеться забути про деякі ваші плани, якщо вони вимагають розставання навіть на місяць (або домовтеся, що плани мають бути здійснені, навіть якщо доведеться розлучитися на деякий час).

- Домовтеся про те, скільки разів на день/ тиждень ви хотіли б займатися сексом.

4. Фінансове питання

Ще до шлюбу бажано чітко визначити, хто буде заробляти гроші (обидва партнера або чоловік), як буде розподілятися сімейний бюджет, скільки грошей в місяць на власні потреби буде отримувати дружина, якщо вона не буде працювати після вступу в шлюб і т.д.

Загалом, дівчата, не втрачайте голову від пропозиції руки і серця - зважте і обговоріть все з вашим майбутнім чоловіком. До весілля обговорити і зрозуміти значно простіше, ніж під час сімейного життя.

За матеріалами neboley.com.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас