Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Щоб з обручкою не втекла любов…

Щоб з обручкою не втекла любов…

Людині властиво звертати увагу на прикмети, а якщо мова йде про весілля, то стати забобонним дуже легко, адже подія, погодьтеся, не рядова. Обручки - найяскравіший символ шлюбу, а в деяких випадках вони також виконують роль вінчальних кілець. І за довгі часи вони «обросли» найрізноманітнішими прикметами і повір'ями.


Вважається, що весільні кільця, які згідно слов'янської традиції повинен купувати наречений, повинні бути виконані з однорідного металу, і бути гладкими - в цьому випадку і сімейне життя подружжя буде протікати гладко. Тому, власне, не вітаються на кільцях насічки, інкрустації камінням і інші новації. До речі, раніше була популярна традиція дарування кільця на заручини нареченій, яке дівчина носила до весілля на безіменному пальці, а після весілля - або разом з заручним, або одягала тільки в урочисті дні. І кільце на заручини, як раз таки, повинно було бути прикрашене каменем.

Поганою ознакою і знаком швидкої розлуки вважається упустити обручку ще до того, як вона виявилась надітою на палець, однак не біда - свідки повинні заздалегідь підготувати ниточку, яка збере всі негаразди і погані прогнози. Досить протягнути її крізь «весільного втікача», а після церемонії спалити - це вже справа того, хто впустив обручку. Під час одруження коробочку з-під кілець повинна взяти одна з подруг нареченої: вважається, що дівчина в цьому випадку, вийде заміж наступною. Цікаво, наступною за нареченою або за тією щасливицею, якій вдасться зловити весільний букет?



До речі, в день весілля не можна вдягати на руку інші кільця, крім обручки, і вже, звичайно, не можна давати міряти обручку кому б то не було, як, втім, і весільну сукню та інші аксесуари наряду - кажуть, що сім'ї в цьому випадку не уникнути сварок. З тієї ж причини рекомендується купувати весільні кільця в салонах, оскільки поганою прикметою вважається вінчатися кільцями, які вже хтось носив. Виняток можуть скласти кільця батьків, але тільки в тому випадку, якщо вони вже відзначили срібне весілля, ще краще - кільця дідуся і бабусі, які відсвяткували золоту дату одруження. Примітно, що вінчальні кільця вважають символічним подарунком: чим вища ступінь спадкування - тим шикарніший презент.

Напевно, всі чули, що втратити обручку - до розлучення і розставання. Однак, що є прикмети в порівнянні з головним символом, закріпленим за весільними обручками? Вважається, якщо обмін кільцями в день весілля символізував справжню любов один до одного, то союзу не страшні прикмети та інші умовності.

За матеріалами yarsvadba.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас