Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Звикання до горщика - необхідність і неминучість

Звикання до горщика - необхідність і неминучість

Коли ви починаєте розуміти, що дитині пора вже освоювати власний туалет, то виникає питання: як привчити дитину до горщика?


По-перше, ви повинні почати привчати дитину до власного горщика задовго до того, як буде знято підгузник. Тобто, малюк повинен подавати ознаки, що він хоче на горщик, навіть перебуваючи в підгузку. Цей процес дуже тяжкий, і багато батьків навіть у розпачі іноді думають, що роблять щось неправильно. Однак, не потрібно турбуватися, якщо щось не виходить, і ні в якому разі не показуйте дитині свого хвилювання, і особливо - не кричіть на неї.

Малюка потрібно зацікавити горщиком, дошкільнята швидше звикають до свого туалету, якщо за кожен вдалий похід туди вони отримують схвалення батьків. Дітки навіть у такому віці все чудово розуміють: і похвалу, і осуд. При привчанні до горщика намагайтеся не висловлювати у великій формі свого невдоволення, зате похвали не шкодуйте, нехай малюк знає, що ви ним пишаєтесь! У такому віці діти не знають інших бонусів, якими користуються дорослі, для них ласкаве слово мами, поцілунок, погладжування - найрадісніше і бажане.



Перший раз краще тримати дитину над горщиком, починати ці процедури можна в 6-8 місяців, коли дитина вже самостійно навчився сидіти. Зніміть з малюка підгузник, візьміть під попу і тримайте над горщиком, примовляючи деякі звуки, які прийнято говорити в таких випадках діткам: «пісь-пісь» і «а-а». Говорячи так кожен раз, ви закріплюєте у дитини рефлекс, і коли у малюка вийде сходити по-маленькому чи по-великому, ви знову повторюйте: «ось молодець, синочок зробив пісь-пісь». З часом малюки-дошкільнята швидко звикають до цих сигналів і намагаються порадувати маму, особливо, якщо готові до цього.

Коли дітки починають розмовляти, вони самі вже починають проситися і повторювати «пісь-пісь», закликаючи маму до горщика. Спочатку висаджуйте дитину на горщик в денний час, а вночі користуйтеся підгузками. Нічні висаджування краще починати, коли дитина вже твердо закріпила ваші сигнали і не боїться горщика. Так як багато діток-дошкільнят, звикаючи до горщика, відчувають деякі труднощі через те, що горщик здається їм незрозумілим і чужим предметом. Ваша задача - терпляче пояснювати малюкові, що горщик потрібен всім, і наберіться терпіння в цій нелегкий, але потрібній справі!

За матеріалами doshkolniki.com

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас