Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як витримати дієту

Дівчина на дієті

Витримати дієту, не зірватися, не плюнути на все - завдання нелегке. Сподіваюся, вам у цьому допоможуть нескладні ради, наведені на цій сторіночці.

Зробіть свій раціон максимально різноманітним.

Думаю, не треба доводити, що чим різноманітнішим буде ваш раціон, тим легше буде витримати дієту.Адже майже всі дієти, навіть досить жорсткі, все ж таки дозволяють вживати як мінімум декілька продуктів. І якщо проявити кулінарну кмітливість, навіть з обмеженого набору продуктів можна приготувати безліч різноманітних і смачних страв.

А вже якщо ваша дієта дозволяє вживати багато різних продуктів − користуйтеся цим максимально!

Їжте трошки солодкого перед прийомом їжі.

Пригадайте, як у дитинстві мама забороняла вам їсти солодке перед їжею. Не можна, втратиш апетит − говорила вона. І це дійсно так. Цукор, що міститься в солодощах, легко й швидко засвоюється, протягом максимум півгодини всмоктується в кров. Вміст глюкози в крові різко підвищується, а для організму саме рівень глюкози в крові є сигналом ситості/голоду. Якщо ваша дієта це дозволяє, за 15-20 хвилин до чергового прийому їжі з´їжте що-небудь солодке: шматочок шоколаду, ложку меду, печиво або цукерочку, випийте стакан солодкого чаю або соку. Причому не просто з´їжте, а подовше пожуйте або посмокчіть, потримайте під язиком. Розтягніть задоволення. Це допоможе вам якщо не відчути ситість, то принаймні приглушити відчуття голоду.

Їжте не поспішаючи.

Прагніть максимально розтягнути прийом їжі. Відчуття ситості виникає не відразу, а лише після того, як живильні речовини, у першу чергу цукор, в достатній кількості поступлять в кров з травного тракту. І якщо ви проковтнете весь сніданок, обід або вечерю за п´ять хвилин, то точно або встанете з-за столу з відчуттям голоду, або перевищите відведену на цю їду норму продуктів.

Ретельно пережовуйте їжу.

При жуванні відбувається не тільки механічне подрібнення їжі, але і первинна її обробка ферментами слини і навіть часткове всмоктування цукру в кров через слизисту оболонку гортані. Це найлегший спосіб для цукру потрапити з травного тракту в кров. Довге і ретельне пережовування - найшвидший шлях вгамувати голод!

Дієта і ароматерапія.

Насолоджуйтеся запахами блюд, які їсте. Вдихайте їх глибше. Запах блюд, що вживаються, впливають на мозок і прискорюють появу відчуття ситості. Але це повинен бути запах саме тієї страви, яке ви їсте зараз. Запахи інших страв апетит, навпаки, порушують. Постарайтеся уникати смачних запахів блюд, які ви не вживатимете в найближчим часом, а особливо тих, які взагалі заборонені вашою дієтою. Деякі запахи пригнічують апетит навіть тоді, коли ви не їсте, і здатні понизити, а то і зняти відчуття голоду. Це запахи зеленого яблука, банана, м´яти, лаванди, троянди. Під час дієти, та і до, і після неї, вдихайте їх якомога частіше. Особливо коли починає смоктати під ложечкою. Ці запахи допоможуть вам легко перенести зменшення об´єму споживаної їжі і, відповідно, витримати дієту.

Займайтеся улюбленою справою.

Під час дієти не зосереджуйтеся на своєму організмі, на відчуттях у своєму порожньому шлунку. Продовжуйте жити повноцінним, цікавим, насиченим різними подіями життям, постарайтеся на час дієти зробити своє життя ще більш насиченим, ніж зазвичай, заплануйте на цей час якомога більше різних цікавих заходів. Дивіться улюблені фільми і телепередачі, читайте захоплюючі книги. Напевно у вас є якесь захоплення, пристрасть, хобі, займаючись яким ви здатні забути навіть про сильне відчуття голоду. Посилено займіться ним саме під час дієти.

І, нарешті, головне. Завжди пам´ятайте, заради чого ви стараєтесь. Адже після дієти ви будете такими красивими, такими підтягнутими! Як вам заздритимуть подруги, як захоплюватимуться вами представники протилежної статі! Заради цього варто трохи потерпіти! Радійте кожному прожитому дню, кожному кілограму і навіть граму, що пішов, і ви самі здивуєтеся, як швидко пролетять ці нелегкі дні.


(За матеріалами Best-diet.ru )

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Домашні засоби та корисні поради від мішків під очима

У попередній статті ми розглянули основні причини мішків під очима, а тепер поговоримо про те, що можна зробити в домашніх умовах, щоб боротися з цією проблемою.

Композитні басейни: Ідеальний Вибір для Вашого Двору

Плануєте встановлення басейна в своєму дворі? Розглядаєте різноманітні варіанти, але ще не вирішилися? Прийміть у розгляд композитні басейни під ключ – сучасне та практичне рішення, яке дозволить вам насолоджуватися комфортом та задоволенням протягом багатьох років. У цій статті ми розглянемо переваги композитних басейнів, процес встановлення та обладнання, а також інші корисні поради для власників басейнів.

Дитяча казка: Бяка та мішок поганих слів

В давні часи жила серед людей Бяка. Вона мала зовнішність звичайної молодої дівчини. Та на справді Бяка була казковою істотою – близькою родичкою Баби Яги та Бабая.

Ідея великодніх подаруночків: курчата з цукерками з лотків від яєць

Нам подобаються прості ідеї поробок, які можна зробити з дітьми, а святкові – ще більше! Ці милі курчата з картонних лотків від яєць допоможуть вам підняти настрій собі і близьким, підготуватися до Великодня і зайняти дітвору, яка вже змучилася сидіти вдома в чотирьох стінах. Наповніть їх цукерками і розставте по будинку або даруйте рідним і близьким у світле свято Великодня!