Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як підготувати дитину до появи другої

Як підготувати дитину до появи другої

У житті кожної дитини настає момент, коли вона починає відчувати самотність. Зазвичай в три-чотири роки мама вже проводить з нею менше часу, не радіє колекції каменів в кишеньках, не розуміє, як же можна побудувати Грязеград, не забруднившись з голови до ніг.


Малюк починає розуміти, що у дорослих якесь своє загадкоеа життя, і батьки не можуть повністю розділити з ним його переживання. Тоді з'являється потреба в постійному товариші для ігор. Син однієї моєї знайомої так і казав: "Мама, роди мені Михайлика Тімофєєва!" Деяким же хочеться опікувати карапуза, граючи роль дорослого. У цей час і просять завести братика або сестричку.

Якщо ви не плануєте виконувати це замовлення в найближчий час, то постарайтеся відмовити дитині акуратно. Одна мама розповіла мені, що її десятирічна дочка категорично проти появи в родині ще однієї дитини. Коли їй було близько трьох років, вона хотіла сестричку, але, почувши, що та буде відбирати її іграшки, відразу припинила свої прохання.
Пройшли роки, а у свідомості дівчинки уявна дитина так і залишилася таким собі чудовиськом. Так що, не варто посилатися на те, що ви піклуєтеся про першу дитину, відмовляючись від народження другої. По-перше, це практично завжди неправда. А по-друге, ваші плани можуть змінитися - чи варто своїми руками закладати фундамент для дитячих ревнощів?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас