Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Новорічні свята очима дитини

Новорічні свята очима дитини

Новий рік - улюблене свято усіх поколінь: найяскравіше, найгаласливіше, найчарівніше! Найбільш яскраві враження від свята, звичайно ж, отримують наші діти. Немає нічого прекраснішого, ніж дитяче сприйняття чарівництва новорічної ночі: прихід Діда Мороза, подарунки, що з'являються під ялинкою, казкові персонажі на дитячому ранку, море солодощів і сюрпризів...


Можна до ночі не лягати спати, веселитися і розважатися, співати пісні на весь голос, не боячись гніву сусідів, а потім разом з батьками кататися на великій крижаний гірці, запускати феєрверки і грати в сніжки. Звичайно ж, саме батьки в силах створити святковий настрій своїй дитині. У цьому допоможуть ваша батьківська любов, безмежна фантазія і бажання подарувати собі і малюкові справжню казку.

Новий рік відрізняється від безлічі інших свят тим, що його починають відзначати задовго до 1 січня. З кінця листопада прилавки магазинів стають барвисто-святковими, у продажу з'являються всілякі атрибути Нового Року. Тому почніть заздалегідь продумувати всі тонкощі святкування, щоб встигнути все як слід підготувати. Підключіть до святкової суєти свою дитину, вона буде прекрасним помічником, адже немає нічого приємнішого за святкові клопоти.

Для початку продумайте карнавальний костюм вашої дитини. Враховуйте побажання малюка у виборі персонажа. Можете погортати разом книжки з дитячими казками, в них зустрічаються прекрасні ідеї костюмів, або придумайте наряд самостійно. Якщо часу і умінь в рукоділлі не так багато, як хотілося б, можна придбати готовий костюм, але не забудьте додати до нього індивідуальності. Можете змайструвати до сукні принцеси корону або маску, а туфельки прикрасити мішурою.

Пам'ятайте, що кожна дитина хоче, щоб її костюм був найцікавішим на святі, так що залиште свої думки про торішній костюм зайчика, тим більше що відразу 7 зайчиків на груповій фотографії класу виглядають, принаймні, безглуздо. Подумайте, які ще тварини живуть в лісі, можливо, це підштовхне вас до створення нового образу. Пропоную варіанти костюмів: сонечко, метелик, східна принцеса, зірочка, ромашка, лялька, клоун, балерина, сніжок і т.д. Варіантів - безліч, не бійтеся експериментувати.



Наперед продумайте, що ви подаруєте своїм близьким. Разом з дитиною пройдіться по магазинах, виберіть різні корисні дрібнички для всіх членів сім'ї. Не забудьте купити гірлянди, новорічні прикраси, свічки, бенгальські вогні та хлопавки. А ще прекрасним доповненням до святкового інтер'єру буде символ наступаючого року, у 2013 - це чорна змія.

Подарунки куплені? На листівках можна заощадити, адже у вашому будинку є дитина, а всі діти - приголомшливі фантазери-художники. Нехай малюк зробить своїми руками листівки усім бабусям, дідусям і іншим близьким родичам. А ви постарайтеся забезпечити її всім необхідним: папером, фарбами, олівцями, золотинками, мішурою, клеєм і т.д. Рукодільні листівки - дуже зворушливий і симпатичний подарунок з рук дитини, а самому малюкові їх виготовлення принесе величезне задоволення.

Також своїми руками разом з батьками діти можуть виготовити прикраси для дому: паперові гірлянди, симпатичні іграшки для ялинки, святковий плакат з привітаннями, новорічну підставку для серветок і великий гарний мішок для подарунків. Разом поставте і нарядіть ялинку.

Ще один важливий передноворічний захід - це, звичайно ж, лист Діду Морозу. Нехай у ньому дитина підведе підсумки минулого року, напише, чому вона навчилася, яких успіхів досягла, розповість про свої заповітні бажання (деякі з них батьки легко зможуть здійснити). Для тих, хто не знає офіційну адресу Діда Мороза, повідомляємо: 162390 Росія, Вологодська область, місто Великий Устюг, будинок Діда Мороза.

Подарунки для дитини - справа відповідальна. Головний подарунок вручіть в новорічну ніч. Він, звичайно, повинен виконувати заповітне бажання малюка, адже новорічна ніч чарівна! Заздалегідь підготуйте приємні дрібниці, щоб радувати дитину весь святковий тиждень. Це можуть бути невеликі корисні речі: олівці, новий блокнот, книжки, рукавички, шкарпетки, шпильки або солодощі. Нехай дитина знаходить презентик під ялинкою чи, на західний манер, в святковому чобітку.

Не забудьте допомогти малюкові розучити новорічні віршики та пісні, щоб він упевнено заробляв призи від Діда Мороза на святі. В один із святкових днів запросіть друзів вашої дитини в гості на дитяче новорічне свято. Солодкі частування, веселі конкурси, перегляд новорічних казок, цікаві ігри - все це допоможе зробити вечірку по-справжньому чарівною.

Не забувайте про те, що головне, що ви можете подарувати своїй дитині - це ваша увага, любов та турбота! З наступаючим Новим роком!

За матеріалами myjane.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас