Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що приготувати на Новий Рік діткам

Що приготувати на Новий Рік діткам
 

На Новий рік малюкові краще готувати окремо. Святковий дитячий стіл відрізняється тим, що дітям бажано готувати легкі страви, які будуть легше засвоюватися дитячим організмом. Звичайно, ви можете побалувати їх червоною рибкою або ікрою, але вони ще малі і не розуміють, що і скільки коштує. Головне - це смак і оформлення страви.


Потрібно на деякий час згадати своє дитинство і побути карапузом. Навіть самі звичайні страви можна прикрасити так, що малюки будуть просити добавки. Тому заздалегідь вчіться робити котиків, собачок і інших звірят із продуктів, щоб потім, на Новий рік, зробити дитині сюрприз.

Дітям дуже подобатися все ніжне, м'яке і смачне. Прекрасний варіант - куряче суфле.

Рецепт курячого суфле

-300 гр. курячого філе або курка
-1 ст. ложка вершкового масла
-жовток
-борошно (2-3 ч. ложки)
- 0,5 склянки молока

Відварити курку і пропустити через м'ясорубку. Додати до неї вершкове масло, гаряче молоко, борошно, сіль, жовток. Все це добре перемішати і викласти у форму, змащену маслом. Випікати 20-30 хвилин.

Приготуйте овочеве рагу, додавши туди м'ясні фрикадельки.

А ще дітки дуже люблять їжачки з рисом.

Рецепт їжачків з рисом

- Яловичий фарш
- Відварений рис, майже до готовності
- Дрібно нарізана цибуля, зелень.

Потрібно на 3 частини фаршу 1 частина рису. Добре вимішувати і катати кульки. Обсмажувати на сковорідці як звичайні котлети.

Цих же їжачків можна зробити і по-іншому - як зрази з яйцем. Для цього потрібно зварити яйця круто, розрізати навпіл і вийняти з них жовтки. Ці жовтки розім'яти виделкою, додати до них натерту варену моркву, часник і трохи майонезу, натертий сир на дрібній тертці. Цією сумішшю нафарширувати половинки яйця і з'єднати їх. Приготувати як завжди на котлети м'ясний фарш (з яйцем, розмоченим хлібом, сіллю, перцем). З фаршу зробити корж, помістити туди яйце, зробити котлеткам довгасту форму, витягнувши трохи мордочку. Майбутньому їжачку зробити очі з маслин. Голочки зробити з тонкої вермішелі. Викладати на лист і запікати в духовці до готовності.

Дітки дуже Любота і різні бутерброди. Зробіть «Сонечка» (Божьи Коровки).

Бутерброди «Сонечка»

Батон змастити вершковим маслом, покласти на нього тоненький шматочок червоної риби. Потім розрізати помідор навпіл. Половинку помідора до кінця не надрізати, щоб зробити крильця. Розрізати навпіл маслину. Це буде голова божої корівки. А мелкорублені шматочки маслини - цятки. Перекласти сонечок на рибу. Бутерброд готовий.

Всі знають, що діти - маленькі ласуни. Тому обов'язково повинен бути присутнім і смачний десерт на святковому столі. Це може бути новорічне імбирне печиво, маленькі пудинги, кекси, маффіни.

В якості напоїв ідеально підійдуть молочні коктейлі. Подавати до столу їх потрібно свіжоприготованими.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас