Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Смачні десерти з сухофруктів

Смачні десерти з сухофруктів
 

Про користь сухофруктів як для дорослих, так і для дітей написано чимало. А враховуючи те, що зараз можна без проблем купити сушарку для овочів і фруктів, приготування смачних сухофруктів не складе ніяких труднощів. Отже, залишається лише одна проблема - що приготувати із сухофруктів? Я пропоную вам три смачних ідеї десертів з засущеннимі фруктами, які неодмінно сподобаються вашим гостям і домочадцям.

Штрудель з сухофруктів

Ігредіенти:

- 300 гр борошна;
- 0,5 ст. цукру (і ще 1 ст.л., щоб посипати пиріг);
- 4 яйця;
- 0,5 ст. молока;
- 60 гр вершкового масла;
- 0,5 ч.л. соди;
- 0,25 ч.л. солі;
- ванілін (небагато, на кінчику ножа);
- 100 гр варення;
- 150 гр сухофруктів; - кориця (за смаком).

Приготування:

Сухофрукти замочити у воді на 2 години і дрібно нарізати. З 0,5 ст. цукру зробити цукрову пудру. Борошно просіяти, висипати в миску, зробити в ньому виїмку. У виїмку влити молоко, додати 3 яйця, цукрову пудру, масло, соду, ванілін - вимісити круте тісто. Розкачати корж з тіста, товщиною в 3 мм. На корж викласти варення і сухофрукти, загорнути в рулетик.

На змащене маслом деко викласти рулет, змастити його яйцем, посипати цукром (1 ст.л.) і корицею. Випікати до готовності тіста.

Плитки з граноли (мюслів)

Ігредіенти:

- 100 гр вівсяних пластівців;
- 100 гр сухофруктів;
- 50 гр горіхів (будь-яких, за смаком);
- 1-2 ст.л. рослинної олії (можна оливкової або кукурудзяної);
- 1-2 ст.л. меду.

Приготування:

Сухофрукти обмити, обсушити, дрібно нарізати. Горіхи також подрібнити. Приготувати заправку, трохи нагрівши мед і розмішавши його з рослинною олією. Змішати до однорідної маси вівсяні пластівці, сухофрукти, горіхи, мед (можна додати більше меду, якщо маса погано ромішується - вона повинна бути пластичною). Масу викласти на деко, шаром не менше 2 см, сформувати з неї батончики, випікати при середній температурі - близько 180 градусів.

Творожна запіканка з сухофруктами

Ігредіенти:

- 1 кг творогу;
- 0,5-1 ст. цукру (за смаком);
- 4-5 яєць;
- 3 ст.л. картопляного крохмалю;
- 20-30 середніх шматочків сухофруктів (будь-які, за смаком);
- 0,5 ст. волоських горіхів.

Приготування:

Підготуйте сухофрукти: обмийте, обсушіть, якщо потрібно - запарте. Сушені фрукти і горіхи пропустіть через м'ясорубку, змішайте. З суміші горіхів і сухофруктів сформуйте кульки (за розміром приблизно як волоський горіх).

У творіг додати цукор, яйця, крохмаль (можна вершкового масла, якщо творіг сухий) - розмішати до однорідної маси. У змащену маслом форму викласти половину творожної маси, на неї - кульки з горіхів і сухофруктів, зверху - другу половину творожної маси. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 160 градусів.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас