Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чому вчити дошкільника

Чому вчити дошкільника
 

Час летить дуже швидко, наші дітки дуже швидко виростають і стають дорослими, не встигнеш і оком моргнути. Здається, ще недавно він був малюком, робив свої перші кроки, а зараз він, подорослышавши, пізнає світ, вчиться багато чому і хоче все знати. Як же бути батькам?


У дошкільному віці дитину треба багато чому навчити, щоб їй було легше в школі: засвоювати шкільний матеріал, спілкуватися з однолітками, вчитися аналізувати і міркувати. Цей період вимагає чимало зусиль і терпіння від батьків. Але вчити дитину, наприклад, математиці або письму необхідно, якщо ви хочете, щоб ваша дитина була розумною і грамотною.

Звичайно, в школі за програмою навчатимуть багато чому. Але ви, як батьки, самі також повинні вчити свого малюка, адже дитині легше сприймати нову інформацію від рідної людини, ніж від вчительки або виховательки. Дитину слід вчити так, щоб вона гармонійно і правильно розвивалася, і була готова до школи як фізично, так і психологічно. Ви повинні бути і батьком, і хорошим другом, і вчителем, який дасть знання.

Своє чадо необхідно вчити всьому, а не тільки тим навичкам і знанням, які стануть в нагоді в школі або будуть вивчені за шкільною програмою. Потрібно також вчити тому, що знадобиться в побуті, в житті кожної людини. Приміром, в'язанню, шиттю, як правильно використовувати певні предмети і інструменти. У цьому вам зможуть допомогти книги з в'язання, рукоділля, інформація з Інтернету і, власне, особистий досвід.

Пам'ятайте про те, що все починається з сім'ї. Саме сімейне виховання закладає якийсь стержень. Характер і подальша доля дитини напряму залежить від того, як з нею спілкуються батьки, як вони себе ведуть між собою. Не варто забувати, що дитина вбирає в себе все, що бачить або чує, адже ви, часом і несвідомо, подаєте їй модель поведінки, яку вона вважає правильною.

Ваше неправильне виховання бо нехтування інтересами дитини дадуть рано чи пізно свої результати. Ваша дитина може потерпати через шкільні невдачі, важко входити в колектив, не мати бажання вчитися. Такий результат може бути наслідком батьківських прорахунків і помилок, відносин, які панують в сім'ї.

Всі батьки піклуються про те, щоб їхня дитина була одягнена, взута і сита. Але повноцінне виховання - це і підготовка до школи, і психологічне виховання. Адже психологічний розвиток - це становлення дитини, як особистості. Що, само по собі, дуже і дуже важливо!

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас