Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати якісну постільну білизну

Як вибрати якісну постільну білизну
 

Без сумніву, кожна сім'я користується постільною білизною і регулярно її купує. Але чи знаєте ви, як вибирати постіль, щоб вона не тільки радувала око, а й прослужила максимально довго? У ліжку ми проводимо третину свого життя, і саме від цих восьми годин на день залежить наш комфорт, самопочуття і настрій на наступний день. Так що, вибравши добре ліжко, подбайте і про якісну постільну білизну.

 
1. Як правило, вартість постілі є для нас одним з найважливіших критеріїв. Тому, вибравши вподобаний комплект білизни, порівняйте його вартість у звичайних та інтернет-магазинах. Найчастіше, купуючи речі онлайн, ми можемо непогано заощадити. Відвідайте кілька інтернет-магазинів постільної білизни та ознайомтеся з їхньою ціновою політикою, щоб купити постіль максимально вигідно.

2. Визначившись з ціновою категорією постільної білизни, виберіть забарвлення - воно повинно подобатися вам, а також підходити під колір ковдри і загальний інтер'єр спальні. Ось кілька тонкощів, які допоможуть вам вибрати забарвлення постільної білизни:

- На світлій білизні буде сильніше видно всі плями і забруднення, ніж на темній;

- Постіль насичених кольорів швидше втрачає колір при пранні, ніж світла.

3. Зверніть увагу на розмір ліжка. Так, купуючи постільну білизну, вам потрібно знати не тільки розміри ліжка, але і товщину матраца. Це необхідно для того, щоб простирадло можна було зручно заправити під матрац по краях - щоб не прокидатися щоранку на голому матраці від того, що простирадло сповзло і збилося.

4. Вибираємо матеріал. Всі чудово знають про те, що краще спати на ліжку з натуральних тканин, які дихають. Це може бути бавовна, бязь, сатин, шовк і т.д. Вибирайте матеріал виходячи з власних уподобань - на якому ви будете спати максимально комфортно.

5. Якість матеріалу. Головною характеристикою якості тканини є її щільність. Щільність - це кількість ниток в переплетенні на один квадратний дюйм. Кількість таких ниток від 300 до 400 вважається оптимальною. Більш щільна білизна може бути грубуватою, а більш тонка може швидше зноситися. Якість постільної білизни може залежати і від товщини ниток, тому просто попробуйте різні матеріали і купіть той, який підходить особисто вам.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас