Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що потрібно взяти з собою на відпочинок з дитиною

Що потрібно взяти з собою на відпочинок з дитиною
 

Ось вже і відпочинок не за горами, і ви починаєте пакувати сумки. Вирушаючи на відпочинок з дитиною, ви думаєте: що ж дійсно може знадобитися в подорожі, а що стане просто зайвим вантажем? На допомогу вам прийдуть наші прості рекомендації.


Отже, почнемо з гігієни. Куди б ви не поїхали відпочивати - на море до Криму, в Карпати, або в жаркі закордонні країни, візьміть з собою велику упаковку вологих гігієнічних серветок, підгузники, дитяче мило, шампунь і горщик. Вологі серветки також можна замінити дезинфікучим спреєм, який продається в аптеках. Серветки і мило допоможуть уберегти дитину від бактерій, а підгузники і горщик зроблять ваш переїзд більш комфортабельним, та й навіщо маленькій дитині користуватися громадськими туалетами?

Наступний пункт - звичайно ж, документи. З них вам напевно знадобитися дитячий закордонний паспорт, якщо ви їдете за кордон, або свіжа фотографія крихти, вклеєна в ваш документ, довіреність від другого чоловіка, завірена нотаріально, якщо ви їдете самі з дитиною і свідоцтво про народження на всякий випадок.

Що стосується аптечки, то у вас з собою повинен бути «стандартний набір»: йод, зеленка, перекис водню, бинт (краще стерильний), пластир, вата. Обов'язково покладіть в аптечку жарознижуючі і знеболюючі засоби, препарати від укусів комах, алергії, нудоти, опіків, розладів шлунку, зневоднення, від нежитю, від застуди, від отруєння, від різного виду пошкоджень (травм, порізів, забоїв) і вушні краплі (для перельоту). Які саме ліки вам краще взяти в дорогу, вам підкаже ваш педіатр. А також не забудьте взяти з собою всі препарати, які кожен з вас приймає регулярно.

Щоб ваш малюк не вередував у дорозі, подбайте заздалегідь про улюблені іграшки і розваги. Звичайно, більшість дітей люблять в дорозі спати, але бувають і виключення, тому варто бути готовим до всіх варіантів розвитку подій.

Можна упакувати маленьку сумку для малюка, щоб він відчув себе справжнім мандрівником, поклавши туди улюблену іграшку, щось з улюблених ласощів (наприклад банан) і пляшечку води або пачечку соку. Говорячи вже про їжу, запасіться дитячим харчуванням і бутильованою водою, щоб вам вистачило на всю дорогу і не доводилося бігати шукати, де купити їжі і пиття для малюка.

І останнє, але не менш важливе - одяг. У жарких краях потрібно обмежувати перебування дитини на сонці. Подумайте заздалегідь про штучну тінь, наприклад, візьміть пляжну парасольку або тент, а також пару панамок / кепок щоб укрити голову малюка. Дитяча шкіра дуже чутлива до сонця, а постійно утримувати малюка у вас не вийде. Вам допоможуть всілякі креми від засмаги - тут вибрати є з чого, тільки от наносити їх потрібно після кожного купання. Крім того, візьміть і засіб для лікування згорілої шкіри, тому що дитяча шкіра навряд чи встигне швидко адаптуватися до сильного сонця.

Не варто забувати і про те, що на пляжі потрібно регулярно міняти трусики малюкові, для цього підготуйте з собою побільше дитячої білизни. Обов'язково потрібно взяти з собою як легкі наряди, щоб малюкові було зручно і комфортно пересуватися, так і теплий одяг, так як на морі теж буває холодно.

Без сумнівів, відпочинок з дитиною рідко буває легким і безтурботним. Але якщо добре підготуватися до відпочинку заздалегідь, багатьох неприємностей вдасться уникнути. Сонячного вам настрою і приємної подорожі!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас