Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Рецепти смачного домашнього печива

Рецепти смачного домашнього печива
 

Малеча дуже полюбляє солодощі. Але інколи ми замислюємося перед тим, як купити дитині чергового смаколика, адже ні для кого сьогодні не секрет, що начебто найпростіше і невибагливе за своєю рецептурою пісочне чи вівсяне печиво, можуть входити різні підозрілі, а часом навіть небезпечні складники! Тому краще не експериментувати, і спробувати самій приготувати щось солоденьке для сім’ї. Пропонуємо для початку спробувати спекти смачне домашнє печиво.


Гарантуємо, що чоловік і діти будуть дуже задоволені, а найголовніше – Ви точно знатимете ЩО входить в склад солодощів, якими смакують Ваші рідні.

Отже, пропонуємо два найпростіші рецепти популярного печива. Буде смачно! ;)

Печиво «Чорне і біле»

Вам знадобиться:

- яйця – 3 шт.
- цукрова пудра – 200 г
- вершкове масло – 300 г
- розпушувач – 10 г
- какао (порошок) – 3 ст. л.
- борошно – 600-700 г (залежно від борошна).

Яйця збийте з цукровою пудрою, додайте розм’якшене масло та знову збийте. Борошно з’єднати з розпушувачем і поступово всипати до яєчної маси (перемішуючи). Замісити легке тісто. До 1/2 тіста додати какао та ще раз вимісити. Тонко розкачати біле та чорне тісто, покласти отримані пласти один на одний і скрутити рулетиком. Гострим ножем порізати рулетик на шматки шириною приблизно 0,5 см. Викласти на деко, вистелене пергаментним папером.

Випікати печиво в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, протягом 20-25 хв.

Вівсяне печиво

Вам знадобиться:

- вівсяні пластівці – 300 г
- розпушувач тіста – 10 г
- яйця – 2 шт.
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 20 г
- вершкове масло – 200 г
- молоко – 200 мл
- борошно – 400 г

Додатково Ви можете додати сухофрукти, будь-які горіхи – це тільки збагатить смак, обирайте те, що найбільше полюбляють Ваші рідні.

Пластівці залити гарячим молоком, накрити кришкою і залишити на декілька хвилин. Яйця збийте з цукром, додайте ванільний цукор, розм’якшене масло, пластівці з молоком, борошно з розпушувачем (як в попередньому рецепті) і інші інгредієнти, які Ви вирішили додавати (якщо хочете додати сухофрукти – поріжте їх попередньо на дрібні шматки, а також добре буде їх попередньо розпарити:: залити гарячою водою і накрити кришкою на кілька хвилин). Все перемішати, викласти ложкою на деко, вистелене пергаментним папером (залишати відстань між печивом)

Випікати при температурі 180 градусів приблизно 20 хв.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас