Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ліжечка з маятником: зручно чи шкідливо?

Ліжечка з маятником: зручно чи шкідливо?
 

До появи малюка в сім'ї, зазвичай, готуються заздалегідь і дуже серйозно. Особливо, коли мова йде про первістка. До повернення мами з пологового будинку все має бути готово. Одним з найбільш важливих предметів у кімнаті малюка є ліжко, тому як саме в ньому перші місяці він проводить максимальну кількість часу.



До того, як малюк з'явиться на світ, ніхто не знає, як швидко він буде засинати і як міцно спатиме; чи доведеться його подовгу заколисувати... Щоб полегшити вам вибір ліжечка, хочу розповісти про переваги та недоліки ліжечок з маятником.

Перша і найголовніше перевага таких ліжечок – це те, що вам не доведеться постійно на руках заколисувати малюка, особливо коли він підросте. А якщо ваша дитина не потребуватиме заколисування, просто заблокуйте механізм маятника і все – у вас вже звичайне ліжечко.

Якщо говорити про конструкції, то можна знайти дитячі ліжка-маятники самих різних комплектацій: з ящиками або комодом; ліжечка-трансформери, які можуть поєднувати в собі дитяче ліжко і люльку, дитяче та підліткове ліжко; з коліщатками і без, і навіть з бортом, який опускається для спільного сну.

Противників ліжок з маятником можна розділити на дві групи. Перші впевнені, що заколисувати дитину перед сном вкрай шкідливо, тому як у неї ще дуже слабо розвинений вестибулярний апарат. Але особисто мені це здається трохи нелогічним, тому що: як тоді дитина нормально себе почувала 9 місяців до цього, заколисуючись у мами в животі?

Другу групу супротивників складають завзяті шанувальники спільного сну. Як правильно: заколисувати і з першого дня привчати спати малюка самостійно, чи класти крихітку поруч і засипати разом – вирішувати тільки вам. Тільки не забувайте, що здоровий сон – запорука повноцінного розвитку вашого чада.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас