Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як мислити позитивно навіть у найважчі моменти життя

Як мислити позитивно навіть у найважчі моменти життя
 

Неприємності завжди будуть з нами траплятися – таке життя. І коли щось у вашому житті змінюється не в кращий бік (робота, особисте життя, дружба і т.д.), вам вибирати, як ви на це відреагуєте. Бути песимістом чи оптимістом – вирішувати тільки вам, і мислити позитивно навіть у найскладніших ситуаціях – це у ваших силах. Читайте далі наші поради, які допоможуть мислити позитивно навіть в самі неприємні періоди в житті.



Не нехтуйте своїм здоров'ям

Важкі часи буквально висмоктують з нас всю енергію, а з нею – і бажання стежити за собою. Але зрозумійте, що насправді на минуле ви вплинути не можете. Що зроблено, то зроблено. А здоров'я – найважливіше, що є у нас в житті. Тому що, як кажуть: «Буде здоров'я – буде все». Продовжуйте правильно харчуватися, займайтеся спортом і іншими речами, які приносять вам задоволення.

Позбавтеся від «отрути» у вашому житті

У нашому житті завжди знаходяться люди, які нас постійно критикують . Перестаньте звертати увагу на цих людей, уникайте їхнього негативу. Незалежно від них приймайте всі свої рішення, адже це ваше життя, і вам його жити. Будьте впевнені в собі і своїх власних рішеннях.

Не падайте духом

Життя – не казка, воно постійно буде підносити вам проблеми з усіх боків. Але не падайте духом, кожен раз знаходьте в собі сили для вирішення проблем, які ви можете вирішити. А якщо рішення цієї проблеми від вас не залежить, не потрібно витрачати на неї свої сили і нерви, вона в будь-якому випадку вирішиться сама собою.

Отримуйте безцінний досвід

Неприємності вчать нас важливим життєвим урокам. Кожна проблема в житті робить нас міцнішими. Як кажуть: «Що нас не вбиває, то робить нас сильнішими». Пам'ятайте про це і зрозумійте, що ви не зможете відчути радості, не скуштувавши печалі.

Не сидіть «склавши руки»

Ніколи не зациклюйтеся на минулому і не розмірковуйте про те, як би все могло статися, якби ви вчинили інакше. Замість цього подумайте, що ви можете зробити зараз. Активність – найкращі ліки від депресії і сумних думок, які зазвичай супроводжують нас у важкі моменти. Займіть себе спілкуванням з друзями, родиною, роботою по будинку, читанням книг, музикою – всім, що тільки може вас цікавити.

Повірте в те, що ви рухаєтеся вперед

Навіть якщо ви відчуваєте, що опинилися в глухому куті, продовжуйте рухатися. Ви можете зараз цього не розуміти, але потихеньку ви все ж рухаєтеся назустріч своїй мрії. Якщо ви зупинитеся і подумаєте, ви – вже не та людина, якою були колись. Ви змінилися і стали трохи ближче до свого щасливого «завтра».

Не бійтеся ризикувати

Кожен день – це новий виклик. Хто не ризикує, той не п'є шампанського. Розширюйте горизонти, цікавтеся новими речами, дізнавайтеся кожен день щось нове і пробуйте, пробуйте, пробуйте!

Все, що не робиться, робиться на краще

Подумайте, скільки разів у вашому житті за ніби то невдачею слідували дійсно хороші події. Коли вам здавалося, що у вас нічого не вийшло, а воно вийшло ще краще. Коли ви не отримали того, що хотіли, а насправді ви отримали щось більше... У нашому житті постійно відбувається подібне. Так що, почніть ставитися до невдач, як до нових можливостей.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас