Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Млинцевий торт з сиром – найкраще пригощання на Масляну

Млинцевий торт з сиром – найкраще пригощання на Масляну
 

Набридли прості млинці? Тоді ось вам чудова альтернатива – смачний млинцевий тортик. Існує безліч рецептів млинцевих тортів, починаючи від солодких, перемазаних згущеним молоком, і закінчуючи самими незвичайними закусочними варіантами. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами чудовим рецептом млинцевого торта з сиром, який раніше було прийнято подавати в кінці масляного тижня.

Млинцевий торт з сиром

Інгредієнти

Для млинців:

молоко – 500 мл
яйця – 3 шт.
борошно – 300 г
цукор – 3 ст. ложки
рослинна олія – 2 ст. л.
сіль – 0,5 ч. ложки
сода – на кінчику ножа

Для начинки:

сир (творіг) – 300 г
сметана – 150 г
мед – 2 ст. ложки
яйце – 1 шт
сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив) – за смаком

Приготування:

Яйця (3 шт.) Збовтати, додати молоко, цукор, сіль, соду, олію і добре перемішати. В отриману суміш поступово всипати борошно і замішати до повного його розчинення (можна збити міксером). Готовому тісту дати постояти хвилин 15-20, і на розпеченій сковороді насмажити млинців.

Сир перетерти крізь дрібне сито (або пропустити через м'ясорубку), додати яйце, сметану, мед і сухофрукти, перемішати до утворення однорідної суміші – це і буде наша начинка.

На готовий млинець намазати начинку тонким шаром і перекрити іншим млинцем. Так повторюємо, поки млинці або начинка не закінчиться. Якщо хочете, щоб ваш тортик був рум'яним і нагадував випічку з духовки, тоді верхній млинець змастіть одним жовтком і готовий торт поставте в духовку на 15 хвилин на середній вогонь, щоб він підрум'яниться.

Гарячі млинці вбирають начинку набагато краще, тому добре, якщо вам вдасться відразу перемащувати готові млинці начинкою. Якщо ні, тоді у міру можливості перемажте млинчики вершковим маслом – так вони вийдуть більш соковитими і м'якими.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас