Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ідеї до Дня 8 березня, або влаштуємо свято для мами!

Ідеї до Дня 8 березня, або влаштуємо свято для мами!
 

Свято усіх Жінок вже буквально на носі! Терміново треба визначатися з подарунком. Ідей багато, але вони якось хаотично розкидані в голові, на чому ж зупинитися? Пропонуємо декілька порад, як перетворити День коханої дружини на справжнє свято, яке вона довго пам’ятатиме.



Обов’язково підключіть дітей до організації цього свята. Їм буде дуже цікаво готувати сюрприз для мами, а коханій буде вдвічі приємніше! Єдина умова – все тримається у строгій таємниці від мами, вона не має здогадуватися, що ви щось замислили ;).

Отже, про що мріють матусі? – Багато з них, банально, - виспатись;). Постарайтеся організувати для коханої таку розкіш. Оскільки цього року жіночий День припадає на суботу, - все цьому сприяє. Ви, напевне, знаєте, о котрій годині дружина прокидається зазвичай. Можливо вона наводить будильник, в такому разі, попіклуйтеся, щоби він не задзвонив цього дня (звісно, лише в тому випадку, якщо вона планувала прокинутись раніше тільки для того, аби встигнути приготувати сніданок до пробудження усіх членів сім’ї, чи т.п., якщо ж дружина навела будильник аби не спізнитися на важливу зустріч, чи має інші невідкладні справи – така ідея буде вкрай невдалою, що само-собою зрозуміло).

Отже, ви з дітлахами прокинулись швидше за матусю-трудівницю, яка залишається мирно спати в ліжку: мусите поводитись дуже тихо, аби не зіпсувати сюрприз (перед тим складіть з дітьми план дій, розприділіть обов’язки, аби не довелось весь час перешіптуватись, чим можна перервати неглибокий ранковий сон «винуватиці свята».

Тепер займіться підготовкою сніданку. Навіть якщо Ваш кулінарний досвід мінімальний, і Ви вмієте готувати лише яєчню та робити каву – це зовсім не причина відмовлятися від ідеї почастувати кохану. Прикладіть всіх зусиль, аби ця яєчня (чи будь-яка інша страва) вийшла на славу, додайте трішечки фантазії (оригінально викладіть страву на тарілку, прикрасьте і т. ін.). Ну, якщо з кулінарією вже зовсім не склалося, – завжди можна замовити доставку страв з ресторану. На столі розмістіть вазу із квітами (улюбленими квітами дружини). Намагайтеся зробити все так, як любить вона: кава – з молоком, з фруктів – її улюблені ківі… Кохана обов’язково оцінить усі намагання догодити їй, нехай Вас це надихне! Малюки хай теж займуться підсильними їм справами: просервірують стіл (але тихенько ;), застелять святкову скатертину (все це варто приготувати заздалегідь, щоби зранку не шарудіти у пошуках скатертини, чи святкового сервізу: нехай усе буде на поготові). Повітряні кульки також додають інтер’єру святкових ноток: можна розмістити на кухні, де ви зустрічатимете маму, кілька кульок, наповнених гелієм (заховавши їх напередодні в надійній схованці).

Коли дружина, прокинувшись, зайде на кухню - повірте, її здивуванню та радості не буде меж! Можливо, це вперше Ви прокинулись раніше за кохану, аби вона не турбувалась про сніданок (надіємось – не в останнє, і це стане гарною традицією).

Привітайте милу щирими словами і поцілунком, якщо на додачу ви з дітьми придбали подарунок – чудово, вручіть його. Нехай малята також привітають матусю, можливо вони вирішать розповісти їй віршика чи заспівати пісеньку, тобто влаштують такий-собі міні-концерт, або вручать матусі приготовані своїми руками листівочки (татко, звісно, має посприяти цьому: допомогти діткам вивчити віршик, виготовити листівочку).

Після святкового сніданку за приємною, веселою розмовою, можна продовжити святкування (надіємось, зрозуміло, хто помиє посуд після пригощань ;)). Продовження може бути абсолютно різним, все залежить від обставин. Головне правило – намагайтеся разом з дітками приділити найважливішій жінці у вашому житті максимально багато уваги і тепла! Можливо вашим подарунком стане сертифікат в салон краси, - нехай кохана прямує туди, а Ви, тим часом, можете зайнятися прибиранням, пранням, словом – усім тим, чим зазвичай займається дружина. Можливо, кохана давно не ходила на зустріч з подругами, або, навпаки, мріє побути годинку-другу вдома одна (актуально, якщо є маленька дитина, в такому випадку сьогодні на прогулянку з малечею іде однозначно татко! ;), або просто їй давно потрібно оновити гардероб, але з перелічених (чи інших) причин вона не мала можливості вийти з дому на довго. Кожен чоловік знає, чи бодай здогадується, про що давно мріє його дружина, а якщо ні - можна запитати її про це.

Влаштуйте спільний перегляд цікавого фільму (можна піти в кінотеатр усією сім’єю, чи влаштувати кінозал вдома), сходіть на концерт, на виставу, оперу, чи балет (все залежить від ваших сімейних уподобань і традицій). Можна піти разом на каток, у боулінг, аквапарк, картинг центр, покататися на роликах: варіантів – безліч! Зарядіться позитивом усією сім’єю!

Звичайно, важко перелічити усі можливі варіанти проведення свята в сімейному колі, чи вказати універсальні ідеї, адже кожна сім’я має свої традиції, звички і навіть табу. Просто хочемо надихнути Вас подивитись по-новому на те, як має проходити Міжнародний жіночий день, які подарунки Ви маєте вручати своїм жінкам (а потім дивуватися: а чому вона не зраділа?). Справа не у вартості подарунка, дуже важливою є увага і турбота, якої інколи так бракує Тій, яка звикла сама про всіх піклуватися. Здивуйте кохану! Такі спільні святкування зближують сім’ю, зміцнюють її, покращують мікроклімат в домі, просто роблять нас щасливішими!

Любіть своїх дружин і матусь, піклуйтесь про них, поважайте їх, цінуйте, і не лише 8 березня!..

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас