Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно вибрати сік для дитини?

Вибираємо правильний сік

Усі знають: сік — продукт корисний. Він збагачує організм мінеральними речовинами, вітамінами, органічними кислотами. Звичайно, ідеальний варіант — це фреш. На жаль, не завжди можна знайти час, щоб потішити себе свіжоприготованим напоєм. Ось і йдемо за користю до найближчого супермаркету. Але далеко не кожен сік із пакету дійсно йде на користь.

Більшість соків одержують або з концентрату, або методом прямого віджимання (цю інформацію ви знайдете на упаковці). Приготовані методом прямого віджимання — найкорисніші, адже цей спосіб переробки дозволяє зберегти максимум цінних речовин.

Як правило, ми вибираємо прозорий, а значить, освітлений, пропущений через спеціальний фільтр, напій. Соки з м`якоттю подобаються не всім. А вони заслуговують особливої уваги. У такому продукті містяться пектини, які виводять з організму радіонукліди, покращують травлення і підтримують мікрофлору кишечнику.

Щоб переконатися, що ви купуєте дійсно натуральний продукт, уважно вивчите його склад. У ньому не повинно бути консервантів (сік зберігається завдяки температурній обробці і особливій упаковці), стабілізаторів, фарбників. Іноді в соку може бути цукор (це стосується соків з м`якоттю), а також сіль і спеції (в овочевих соках), це цілком допустимо.

Термін зберігання більшості натуральних соків — до двох років. Але, щоб бути упевненими, що сік не втратив свої цінні якості, краще вибирати продукт «не старший» за півроку.


(За матеріалами Уніан)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Сучасне опалювальне обладнання від компанії DEFRO Home: Інноваційні рішення для ефективного та комфортного обігріву вашого дому

Сучасні вимоги до опалювального обладнання визначають не лише його функціональність, але й високу ефективність та надійність. У світі, де технології швидко розвиваються, компанія DEFRO Home виходить вперед із передовими рішеннями для опалювання. Досвідчені покупці обирають продукцію цього виробника за його високу якість та європейську репутацію.

Що таке лактаційна криза і як її подолати?

Успішно годуєте малюка грудьми, але останнім часом вам здається, що молока бракує? У вас відчуття, ніби груди вже не наповнюються, як раніше? Можливо наступила лактаційна криза – період, коли кількість молока, яке виробляється жіночим організмом, тимчасово не відповідає потребам дитини. Лактаційні кризи, зазвичай, виникають в період з 3 по 6 тиждень після народження немовляти, а також на 3-4, 8-9 місяцях його життя. На щастя, періоди ці тривають недовго: від 3 днів до тижня. Тому запасіться терпінням і необхідною інформацію – ситуація незабаром почне налагоджуватись!

Які дизайни безпровідних навушників популярні серед дітей?

Дитячі навушники стають все більш популярними серед дітей. Це визначається не тільки технічними можливостями, як у дорослих моделях, а й цікавим дизайном, який привертає увагу молодшого покоління. Для дітей не так важлива якість звуку, як стильний, яскравий та оригінальний вигляд. Турботливі батьки намагаються обирати ті моделі, які є безпечними для дітей, проте не знають, яким дизайнам краще надавати перевагу. Отже, які навушники для дітей купити, щоб юний користувач точно залишився задоволений гаджетом?

Чим корисні м´які іграшки для дітей

Батьки часто чують від педіатрів про те, що не варто купувати м’які іграшки, оскільки вони накопичують бактерії. Проте такі вироби мають величезне значення для розвитку та заспокоєння малюків. Щоб не нашкодити дітям, потрібно вибирати безпечні товари. Інтернет-магазин «Мама Купи» пропонує великий асортимент дитячих іграшок для різного віку з доставкою по території країни.